Redactie - 07 februari 2024

SAP staakt aankoop Tesla auto's

De Duitse softwaregigant SAP heeft naar verluidt besloten om geen nieuwe elektrische auto's meer te kopen van Tesla. De reden hiervoor zijn vertraagde leveringen en prijsschommelingen van de EV-fabrikant onder leiding van Elon Musk, tevens ook eigenaar van Twitter, SAP heeft tot nu toe geen officieel commentaar gegeven op de berichtgeving.

SAP staakt aankoop Tesla auto's image

Volgens de Duitse publicatie Handelsblatt vertelde de wagenparkbeheerder van SAP dat het softwarebedrijf met een omzet van 30 miljard euro besloot te stoppen met de aankoop van Tesla-bedrijfsauto's. 

Vertragingen in de levering en schommelingen in de prijzen van Tesla's werden genoemd als de primaire redenen voor de beslissing.

Deze beslissing van SAP komt op een moment dat Tesla te maken heeft met verschillende uitdagingen. In oktober vorig jaar verlaagde de fabrikant de prijzen van sommige modellen in de VS nadat de groei in het derde kwartaal onder de marktverwachtingen lag. In januari meldde Tesla dat problemen met de toeleveringsketen tot minder dan verwachte leveringen leidden.

De aandelen van Tesla daalden maandag met 4 procent, wat resulteerde in een verlies van bijna 24 miljard dollar aan marktkapitalisatie. Investeringsbank Piper Sandler verlaagde tegelijkertijd zijn koersdoel voor Tesla-aandelen en zei dat het dit jaar lagere leveringen verwacht. De verwachte groei van 7 procent ligt ruim onder de jaarlijkse doelstelling van 50 procent die Musk drie jaar geleden had gesteld.

Het is onduidelijk wat de impact van de beslissing van SAP op Tesla zal zijn. De Duitse softwaregigant is een van de grootste bedrijven ter wereld en de beslissing om te stoppen met de aankoop van Tesla-auto's kan een signaal zijn voor andere bedrijven om hetzelfde te doen.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei