Witold Kepinski - 07 februari 2024

IBM presenteert LinuxONE 4 Express

IBM heeft zijn LinuxONE 4 Express aangekondigd , waarmee de nieuwste prestatie-, beveiligings- en AI- mogelijkheden van LinuxONE worden uitgebreid naar kleine en middelgrote bedrijven en binnen nieuwe datacenters omgevingen. Het vooraf geconfigureerde rackmount-systeem is ontworpen om kostenbesparingen te bieden en het giswerk van de klant weg te nemen bij het snel opstarten van workloads en het aan de slag gaan met het platform om nieuwe en traditionele gebruiksscenario's aan te pakken, zoals digitale assets, medische beeldvorming met AI en consolidatie van workloads.

IBM presenteert LinuxONE 4 Express image

Terwijl bedrijven hun producten en diensten snel online brengen, blijft er vaak een hybride cloudomgeving over die standaard wordt gecreëerd, met silo-stacks die niet bevorderlijk zijn voor afstemming tussen bedrijven of de introductie van AI, aldus IBM.

In een recente IBM IBV-enquête erkende 84% van de ondervraagde managers dat hun onderneming moeite heeft met het elimineren van silo-naar-silo-overdrachten. En 78% van de reagerende leidinggevenden zei dat een ontoereikend bedrijfsmodel de succesvolle adoptie van hun multicloud-platform belemmert. Met de druk om de impact van data en AI in de hele onderneming te versnellen en te schalen – en de bedrijfsresultaten te verbeteren – is een andere aanpak die organisaties kunnen volgen het zorgvuldiger identificeren van de workloads die op locatie moeten worden uitgevoerd en die in de cloud.

"IBM LinuxONE 4 Express is een kans voor startups en kleine tot middelgrote bedrijven om vanaf de basis een doelbewuste hybride cloudstrategie op te bouwen. IBM brengt de kracht van hybride cloud en AI in het nieuwste LinuxONE 4-systeem naar een eenvoudige, gemakkelijk te gebruiken gebruik een formaat dat in veel datacenters past”, zegt Tina Tarquinio, VP, Product Management, IBM Z en LinuxONE. "En naarmate hun bedrijven groeien met de veranderende verschuivingen in de markt, kan LinuxONE 4 Express schalen om te voldoen aan de groeiende werklast en prestatie-eisen, naast het aanbieden van AI-inferentie samen met bedrijfskritische gegevens voor groeiende AI-gebruiksscenario's."

Versnellen van computeronderzoek voor de biowetenschappen

University College London is een van de grootste universiteiten in Groot-Brittannië en staat bekend om hun reputatie als openbare onderzoeksinstelling. Ze hebben met IBM samengewerkt om een ​​duurzaam hybride cloudplatform te bouwen ter ondersteuning van hun academisch onderzoek.

"Ons Centre for Advanced Research Computing is van cruciaal belang om computationeel onderzoek in de wetenschappen en geesteswetenschappen mogelijk te maken, evenals digitale studiebeurzen voor studenten", zegt Dr. Owain Kenway , hoofd Research Computing aan het University College London. "We zijn blij dat LinuxONE 4 Express hoge I/O-workloads ondersteunt, zoals Next Generation Sequencing for Biosciences, maar ook werk ondersteunt in 'Trusted Research Environments' (TRE's), bijvoorbeeld AI-workloads op medische gegevens. De hoge prestaties en het schaalbaarheid past bij onze cruciale onderzoeksbehoeften, en de betaalbaarheid ervan zal ons in staat stellen het als proeftuin beschikbaar te stellen aan zowel universitaire onderzoeks- als industriële spelers."

Het leveren van hoge schaalbaarheid, beschikbaarheid en beveiliging voor een reeks datacenteromgevingen en gebruiksscenario's

IBM LinuxONE Rockhopper 4, gelanceerd in april 2023 en gebaseerd op de IBM Telum-processor, biedt mogelijkheden die zijn ontworpen om zowel het energieverbruik als de vloeroppervlakte van het datacenter te verminderen en tegelijkertijd de schaal, prestaties en beveiliging te leveren die klanten nodig hebben. IBM LinuxONE 4 Express, eveneens gebouwd op de Telum-processor en geleverd in een rackmount-formaat, biedt hoge beschikbaarheid voor klanten die vanwege interne of externe regelgeving strenge eisen op het gebied van veerkracht stellen. In feite zijn IBM LinuxONE 4 Express-systemen, met GDPS, opslag uit de IBM DS8000-serie met HyperSwap en met een Red Hat OpenShift Container Platform-omgeving, ontworpen om een ​​beschikbaarheid van 99,999999% (acht 9s) te leveren.

"IBM LinuxONE wordt in snel tempo een fundamenteel onderdeel van het bredere infrastructuurverhaal binnen IBM", zegt Steven Dickens , VP en Practice Leader bij The Futurum Group. "Met de nieuwe LinuxONE 4 Express-oplossing bevindt IBM zich in een unieke positie om bedrijfskritische werklasten met hoge beschikbaarheid af te handelen. Wanneer je dit combineert met de cyberbeveiligingspositie van het systeem, is IBM goed gepositioneerd voor markttractie."

Het systeem richt zich op een geheel nieuwe reeks gebruiksscenario's waarmee startups en kleine bedrijven worden geconfronteerd, waaronder:

  • Digitale activa: IBM LinuxONE 4 Express biedt een beveiligd platform met vertrouwelijke computermogelijkheden die speciaal zijn ontworpen om gevoelige gegevens, zoals digitale activa, te beschermen. IBM Secure Execution for Linux is een hardwaregebaseerde beveiligingstechnologie die nu is ingebouwd in IBM LinuxONE 4 Express. Schaalbare isolatie voor individuele workloads kan niet alleen helpen beschermen tegen aanvallen van buitenaf, maar ook tegen bedreigingen van binnenuit. Dit geldt ook voor gegevens die in gebruik zijn, een bijzonder kritieke fase van beveiliging voor gebruiksscenario's voor digitale activa.
  • Medische beeldvorming met AI : Met AI-inferentie op de chip van de IBM Telum-processor kunnen klanten AI samen met bedrijfskritische gegevens op een LinuxONE-systeem plaatsen, waardoor gegevensanalyse mogelijk is waar de gegevens zich bevinden. Zorgverzekeraars zouden bijvoorbeeld grote hoeveelheden medische dossiers bijna in realtime kunnen analyseren om procesclaims te valideren, waardoor de snelheid van zakelijke besluitvorming toeneemt.
  • Consolidatie van werklasten: IBM LinuxONE 4 Express is ontworpen om klanten te helpen hun IT-omgevingen te vereenvoudigen en kosten te besparen door databases te consolideren op een LinuxONE-systeem. Ontworpen om klanten in de loop van de tijd aanzienlijke kostenbesparingen te bieden, kunnen klanten die Linux-workloads verplaatsen van de vergeleken x86-server naar een IBM LinuxONE 4 Express over een periode van vijf jaar ruim 52% besparen op hun totale eigendomskosten. 

Het IBM Ecosysteem activeren voor klantsucces

Met het IBM LinuxONE Ecosystem en cyberbeveiliging. Voor klanten die dataserving, core banking en digitale assets uitvoeren, is een geoptimaliseerde duurzaamheids- en beveiligingshouding van cruciaal belang voor de bescherming van zowel gevoelige privégegevens als duurzame organisatiedoelstellingen. IBM Business Partners kunnen hier meer te weten komen over de vaardigheden die nodig zijn voor het installeren, implementeren, onderhouden en doorverkopen van IBM LinuxONE 4 Express .

"We hebben een IBM LinuxONE III Express aangeschaft om proofs of concepten uit te voeren voor onze strategische klanten, en de feedback die we tot nu toe hebben ontvangen is uitstekend", zegt Eyad Alhabbash, directeur van IBM Systems Solutions & Support Group bij Saudi Business Machines (SBM) . "LinuxONE III Express demonstreerde betere prestaties dan de x86 met dezelfde Red Hat OpenShift-workload, en de klant merkte op hoe gebruiksvriendelijk de IBM LinuxONE is voor server-, opslag- en netwerkbeheer en -bewerkingen."

De nieuwe IBM LinuxONE 4 Express is vanaf 20 februari 2024 algemeen verkrijgbaar bij IBM en gecertificeerde business partners.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei