Witold Kepinski - 08 februari 2024

Private Mobility wordt Wholesale Operator

Vanaf 1 februari is Wholesale Operator de nieuwe naam van Private Mobility. Deze naamswijziging is kenmerkend voor de nieuwe fase waar de MVNE nu ingaat; de focus op serviceproviders en MVNO’s blijft onveranderd, al het overige wordt anders en beter in lijn met de visie van het bedrijf. Als Mobile Virtual Network Enabler (MVNE) levert Wholesale Operator hoogwaardige services en maatwerkoplossingen aan Service Providers en MVNO’s. Wholesale Operator heeft een eigen mobile core en directe toegang tot 2G-, 4G- en 5G-netwerken in Nederland en de internationale roaming.

Private Mobility wordt Wholesale Operator image

In 2021 nam S. Lam Beheer Private Mobility, een MVNE op het Vodafone-netwerk, over. Eén van hoofdredenen van deze overname was de terugkerende ontevredenheid over het aanbod en het gebrek aan servicegerichtheid en kwaliteit in de markt. En zo ontstond een behoefte om het anders en beter te doen. De naamswijziging symboliseert de eerste stap naar deze vernieuwing, met kernwaarden als hoogwaardige dienstverlening, flexibiliteit en transparantie.

Sinds de overname heeft Wholesale Operator achter de schermen intensief gewerkt aan een geheel nieuw netwerk om Service Providers en MVNO’s te faciliteren bij het succesvol in de markt zetten van hun eigen merk. Het bedrijf gelooft namelijk dat deze spelers door hun onderscheidend vermogen van onschatbare waarde zijn in de markt.

Daarentegen ziet Wholesale Operator dat het, door de opkomst van nieuwe, steeds complexere technologieën, voor serviceproviders en MVNO’s bijna onmogelijk wordt om alle benodigde componenten te integreren zonder concessies te doen aan hun propositie. Wholesale Operator is vastbesloten om deze uitdagingen aan te gaan door kant-en-klare 'bouwstenen' aan te bieden. Deze bevatten alle componenten die serviceproviders en MVNO's nodig hebben om hun klanten een compromisloos aanbod te kunnen bieden.