Witold Kepinski - 09 februari 2024

IBM AWS partnerschap breidt uit naar enkele landen in Europa

Het IBM AWS partnerschap maakt het voor klanten in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Denemarken gemakkelijker om IBM-software te kopen op de AWS Marketplace.

IBM AWS partnerschap breidt uit naar enkele landen in Europa image

IBM meldt: 'Iets meer dan een jaar geleden lanceerde IBM een programma waarmee IBM-channelpartners in de VS IBM-software kunnen doorverkopen op de Amazon Web Services (AWS) Marketplace. We zijn verheugd aan te kondigen dat we dit programma nu naar geselecteerde landen in EMEA brengen om de sterke acceptatie die we bij onze partners hebben gezien, te kunnen opschalen en klanten te helpen toegang te krijgen tot de software die ze nodig hebben, terwijl ze gebruik kunnen maken van het aankoopplatform dat ze verkiezen. De hybride en open benadering van IBM strekt zich uit over de hele aankoopcyclus en stelt klanten in staat gebruik te maken van AWS-consumptieverplichtingen.

Klanten die met IBM-partners werken, kunnen de efficiëntie verbeteren via het AWS Marketplace-aankoopproces en kunnen sneller aan de slag met de hulp van hun favoriete partners. Ondertussen profiteren IBM-partners van toegang tot een nieuw klantenbestand, waardoor de dealcycli worden versneld en de wrijving in het verkoopproces wordt weggenomen. Met een groeiend SaaS portfolio van IBM-software op de AWS Marketplace geven we klanten meer keuze dan ooit.

“SoftwareOne, een Platinum IBM-partner, heeft diepgaande expertise op het gebied van cloudoplossingen, vooral in het navigeren van onze klanten door de complexiteit van cloudgebruik en -verplichtingen”, aldus Tony Albanese, directeur van Alliances, SoftwareOne. “De mogelijkheid voor SoftwareOne-klanten om IBM-oplossingen te kopen via de AWS-marktplaats ondersteunt ons model om onze klanten de best mogelijke ervaring te bieden en hen in staat te stellen de waarde van technologie te maximaliseren. Het geeft onze klanten de keuze bij het aanschaffen van software, terwijl ze toch kunnen profiteren van de waarde die SoftwareOne als IBM-partner biedt.”

Gezien de positieve reacties van partners en klanten breidt IBM het programma nu uit naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Dit is vooral spannend omdat we met dit initiatief een geweldige kans creëren voor leden van het IBM Ecosystem om samen te werken, waardoor samenwerking tussen een hyperscaler, resellers en IBM wordt ontgrendeld – allemaal ten behoeve van klanten. En het creëert extra mogelijkheden voor partners om klanten te ondersteunen tijdens hun hybride cloud trajecten, wat leidt tot nieuwe groeiroutes voor partners die actief zijn in de VS en EMEA.

Het ondersteunen van partners en klanten waar ze zich ook bevinden, hoe ze ook zaken willen doen, is de prioriteit van IBM en we zullen manieren blijven vinden om de samenwerking te bevorderen en het gemakkelijker te maken om zaken met ons te doen. Op basis van de vraag van partners en klanten verwachten we dat het programma in de toekomst zal blijven uitbreiden naar andere landen in EMEA en daarbuiten.'

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024