Hans Steeman - 13 februari 2024

Rimage introduceert data lifecycle management dat wordt beheerd met AI

Het in Golden Valley, Minnesota, gevestigde Rimage is geen nieuwe speler in de IT. Sterker nog, het is een oude rot die al ruim 40 jaar in de business zit. Tijdens de IT Press Tour ontmoeten we Richard Bump, Chief Operations en Chief Revenu Officer van Rimage, die kwam vertellen hoe het bedrijf aan het vernieuwen is. Zijn motto was: “SOPHIA: The future of digital asset management is here! “

Rimage introduceert data lifecycle management dat wordt beheerd met AI image

Richard: “De bestaande opslagstrategie voor data werkt feitelijk al niet meer. Zero CO2 is mandaat voor de industrie. We moeten ons realiseren dat de gezamenlijke datacentra nu al meer CO2 produceren dan de complete burgerluchtvaart. En dat wordt alleen maar erger.” Met het nieuwe product SOPHIA slaat Rimage een weg in waarbij door AI de data die bijvoorbeeld voor Generatieve AI nodig is optimaal beheerd wordt. Een aanpak waar veel bedrijven naar op zoek zijn.

Samengevat staat SOPHIA voor geautomatiseerd levenscyclusbeheer, kostenoptimalisatie, robuuste beveiliging en naadloze schaalbaarheid, waarmee bedrijven de complexe dataomgevingen die ze gebruiken kunnen managen. Rimage begin de uitrol vanuit de huidige marktsegmenten en gaat verder met verbreding naar law enforcement, medische instituten, industriële productie en rich media.

Integratie is key

Om workflows met elkaar te verbinden, sluit Rimage naadloos aan op de systemen voor ontwikkeling, testen en implementatie. Het maakt soepele overdrachten mogelijk tussen omgevingen zoals GitHub, Jenkins en productiviteitssuites via API's.

Met elkaar gedeelde dataservices maken het mogelijk om complete dataclusters zonder vertraging tussen de verschillende omgevingen te verplaatsen. Hierbij zorgt Rimage automatisch voor een optimale beveiligingen en het anonimiseren, de beveiliging en de naleving van privacyregels in elke fase van de levenscyclus. Feitelijk maakt Rimage een einde aan de bedrijfssilo’s zowel qua opslag als tooling. Er ontstaat een gestandaardiseerd omgeving voor gegevensbeheer., De uniforme zichtbaarheid en diepgaande integraties stroomlijnen teamwerk over de functionele grenzen heen. De harmonisatie waar veel bedrijven naar op zoek zijn.

Rimage maakt gebruik van AI-algoritmen om verschillende gegevensbeheertaken te automatiseren, hierbij denkt men aan: detectie en classificatie van gegevens, intelligente detectie van de correlatie tussen gegevens, de migratie van gegevens en uiteindelijk de vernietiging van oude gegevens. Bovendien dwingt Rimage beleid voor het bewaren van gegevens af, om ongebruikte gegevenssets te verwijderen op basis van leeftijd of laatste toegangsdatum.

Vereenvoudigde gegevensmigratie

Met Rimage is het migreren van gegevens tussen opslaginfrastructuur en/of cloud-omgevingen eenvoudig. Het platform automatiseert een groot deel van de migratie en elimineert daarmee de downtime. Dit vereenvoudigt het verplaatsen van gegevens van legacy-opslag naar nieuwe oplossingen en/of tussen cloud-omgevingen.

Door: Hans Steeman

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29