Wouter Hoeffnagel - 12 februari 2024

Consortium VS krijgt vijf miljard dollar subsidie voor R&D rondom chips

Het Amerikaanse Witte Huis investeert vijf miljard dollar in een publiek-privaat consortium gericht op research & development (R&D) op het gebied halfgeleiders. Het consortium moet onder meer de ontwikkeling van chips versnellen en onderzoek op dit gebied ondersteunen.

Consortium VS krijgt vijf miljard dollar subsidie voor R&D rondom chips image

Het National Semiconductor Technology Center (NSTC) krijgt de financiering vanuit de Amerikaanse US Chips and Science Act, gericht op het versterken van chipproductie op Amerikaanse bodem. In totaal is als onderdeel van deze wet 52,7 miljard dollar aan subsidies en belastingvoordelen beschikbaar.

Vijf miljard dollar van dit bedrag is dus gereserveerd voor het NSTC. Het moet een belangrijk onderdeel gaan vormen van de R&D-activiteiten die met steun vanuit het US CHIPS and Science Act worden opgezet. Het NSTC moet onder meer overheden, de industrie, werknemers, klanten, leveranciers, onderwijsinstellingen, entrepreneurs en investeerders samenbrengen om innovatie rondom chips te versnellen en innovatieve ideeën sneller naar de markt te brengen.

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Fujitsu BW en BN liggend DIL week 9 tm 12-2024