Wouter Hoeffnagel - 14 februari 2024

Western Digital behaalt certificering voor gegevensopslag in de auto-industrie

Western Digital behaalt een Automotive SPICE (Software Process Improvement and Capability dEtermination) CL3-certificering voor gegevensopslag in de auto-industrie. Het is een van de eerste storagefabrikanten met een dergelijke certificering.

Western Digital behaalt certificering voor gegevensopslag in de auto-industrie image

De voortdurende transformatie van de auto van een product dat voornamelijk op hardware is gebaseerd naar een softwaregericht apparaat op wielen resulteert in dynamische opslagebehoeften van de auto-industrie. Voertuigen kunnen inmiddels tot 150 miljoen regels softwarecode bevatten, verdeeld over honderden elektronische controle-eenheden (ECU's), sensoren, camera's en meer. Het is essentieel voor OEM's in de auto-industrie om de kwaliteit en betrouwbaarheid van deze software-intensieve systemen te garanderen.

ASPICE-standaard

ASPICE is een industriestandaard voor het evalueren van het ontwikkelingsproces van embedded software voor de auto-industrie. Deze ISO/IEC 15504 standaard bewijst dat de software en ontwikkelcapaciteiten van leveranciers en fabrikanten van auto's voldoen aan de OEM-eisen en best practices bevatten voor de gehele softwareontwikkelcyclus in de auto-industrie.

Met iNAND AT EU552 UFS 3.1 ingebedde flash drives is Western Digital een van de eerste storage-fabrikanten die ASPICE CL3 (niveau 3) voor een apparaat voor gegevensopslag heeft bereikt. ASPICE CL3 gaat verder dan het "Managed" CL2-niveau naar "Established" op CL3, wat een volwassenheidsniveau weerspiegelt waar processen goed gedefinieerd, gestandaardiseerd en actief beheerd zijn. Om de certificering te behalen, moest er vanaf de ontwikkeling van de flash drives rekening worden gehouden met ASPICE.

Alle automotive iNAND-producten van Western Digital voldoen daarnaast aan de functionele veiligheidsnorm van onder andere de International Organization for Standardization ISO 26262 Adherence, Automotive Electric Council AEC Q100/104 en zijn IATF 16949-gecertificeerd door de International Automotive Task Force.

Eric Spanneut, vice president, Client en Enterprise SSDs, Flash Business Unit bij Western Digital: "De sterke aanwezigheid op de markt en het groeiende portfolio zijn een bewijs van onze innovatie en toewijding aan het leveren van oplossingen die helpen de toekomst van auto's opnieuw te definiëren. Als partner willen we het hoogste niveau van kwaliteit, veiligheid en efficiëntie leveren aan klanten in de auto-industrie."