Wouter Hoeffnagel - 14 februari 2024

ACM: 'Signalen dat bol.com eigen platform en sommige handelaren voortrekt'

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) start een onderzoek naar bol.com. De waakhond stelt signalen te zien dat het verkoopplatform zichzelf en bepaalde handelaren voorrang geeft ten opzichte van andere partijen.

ACM: 'Signalen dat bol.com eigen platform en sommige handelaren voortrekt' image

Diverse melden bij de toezichthouder dat hun producten de beste prijs hebben voor een product, maar desondanks minder goed zichtbaar zijn dan die van andere handelaren. Aanbiedingen van andere verkopers en bol.com zelf zouden juist beter te vinden zijn. Ook meldt de ACM signalen te hebben dat bol.com data van andere verkopende partijen gebruiken. Ook misbruik van deze gegevens wordt onderzocht.

bol.com zegt medewerking toe

In een verklaring meldt bol.com: "Het spreekt voor zich dat we volledig meewerken aan het onderzoek van de ACM. Onze collega’s werken hard om de toezichthouder van alle benodigde informatie te voorzien om het onderzoek soepel te laten verlopen.

We vinden het belangrijk dat de ACM erop toeziet dat online platforms hun verantwoordelijkheid nemen voor een betrouwbare online omgeving. Voor ons is de relatie met onze verkooppartners daarin uitermate belangrijk. We zijn altijd op zoek naar manieren om ons platform te verbeteren en zien het onderzoek met vertrouwen tegemoet."

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024