Witold Kepinski - 19 februari 2024

Hichem M'Saad wordt nieuwe CEO ASM International

ASM International (ASMI) maakt bekend dat CEO Benjamin Loh met ingang van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 13 mei 2024 met pensioen zal gaan. Hij zal worden opgevolgd door Hichem M'Saad, momenteel lid van de Raad van Bestuur en CTO. ASM International NV, met hoofdkantoor in Almere, Nederland, en haar dochterondernemingen ontwerpen en produceren apparatuur en procesoplossingen voor de productie van halfgeleiderapparaten voor waferverwerking,

Hichem M'Saad wordt nieuwe CEO ASM International image

Benjamin Loh heeft de Raad van Commissarissen geïnformeerd over zijn wens om met pensioen te gaan en zijn besluit om per de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van 2024 terug te treden als CEO. Benjamin heeft ermee ingestemd om na zijn pensionering voor een periode van drie maanden als adviseur aan te blijven om een ​​soepele overgang te garanderen.

Benjamin trad in 2020 in dienst bij ASM als CEO. Onder zijn leiding werd de groei-door-innovatiestrategie van ASM gelanceerd, verdubbelde de omzet ruimschoots, presteerde aanzienlijk beter dan de markt voor waferfabricageapparatuur, en verdrievoudigde de marktkapitalisatie van het bedrijf tot meer dan € 20 miljard. Hij voerde de investeringen in de uitbreiding van de productie- en R&D-infrastructuur op. Andere hoogtepunten tijdens Benjamins ambtstermijn zijn de twee succesvolle overnames in 2022, die de groei van ASM verder versnelden.

Pauline van der Meer Mohr, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Namens de Raad van Commissarissen wil ik Benjamin bedanken voor zijn substantiële bijdragen en prestaties in de afgelopen vier jaar. Hij heeft leiding gegeven aan de versterking van de strategie, cultuur en organisatie van ASM. Onder zijn leiding zette ASM ook belangrijke stappen in het versnellen van de duurzaamheid, geïllustreerd door de toonaangevende netto-nuldoelstellingen van het bedrijf. Iedereen bij ASM zal zijn passie en betrokkenheid missen. Wij wensen hem het allerbeste bij zijn pensioen.”

Benjamin Loh: “Het was een eer om leiding te mogen geven aan het ASM-team en ik ben enorm trots op wat we samen hebben bereikt. Ik ben vooral blij met de stappen die we hebben gezet om een ​​sterke cultuur op te bouwen waarin onze getalenteerde mensen kunnen excelleren en het voortdurende succes van ons bedrijf kunnen stimuleren. De afgelopen vier jaar behoorden tot de meest opwindende en intense van mijn carrière, die meer dan 30 jaar in de halfgeleiderindustrie besloeg. Na mijn pensionering bij het bestuur van ASM ben ik van plan mijn vaardigheden en ervaring te gebruiken om in andere capaciteiten bij te dragen, zij het met minder intense betrokkenheid. ASM heeft nog nooit in een sterkere positie gestaan ​​dan vandaag. Ik ben bijzonder blij dat ik mijn verantwoordelijkheden kan overdragen aan Hichem, die, daar ben ik zeker van, ASM met succes naar de volgende groeifase zal begeleiden.”

De Raad van Commissarissen heeft besloten om Hichem M'Saad te benoemen tot ASM's nieuwe CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur met ingang van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 13 mei 2024.

Hichem trad in 2015 in dienst bij ASM als Senior Vice President en General Manager van de businessunit Thermal Products. Vanaf 2019 vervulde hij de rol van Executive Vice President en General Manager van Global Products, inclusief de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de ALD-, Epi-, VF- en PECVD-producten van ASM. Sinds 2022 is Hichem lid van de raad van bestuur en Chief Technology Officer. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij verschillende succesvolle innovatieve producten van ASM, waaronder de Intrepid ES, Synergis, Previum, A400 DUO en Sonora.

Voordat hij bij ASM kwam, had hij een ambtstermijn van 15 jaar bij Applied Materials, waaronder functies als Corporate VP en algemeen manager van de divisies Dielectric Systems and Modules (DSM) en Chemical Mechanical Polishing (CMP). Hij was ook zes jaar lang CEO van een start-up in de fotovoltaïsche zonne-energiesector.

Pauline van der Meer Mohr: “Hichem M'Saad is de ideale kandidaat om Benjamin Loh op te volgen. Sinds hij in 2015 bij ASM kwam, en de laatste twee jaar als CTO en lid van de Raad van Bestuur, heeft Hichem blijk gegeven van sterke leiderschaps- en menselijke vaardigheden. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het uitbreiden van de contacten met belangrijke klanten, en hij is een drijvende kracht geweest achter veel van de succesvolle producten en innovaties van ASM. Al voordat hij bij ASM kwam, had Hichem een ​​sterke staat van dienst opgebouwd op het gebied van innovatie en leidinggevende functies in de halfgeleiderindustrie.”

Hichem M'Saad: “Ik ben vereerd en blij om Benjamin op te volgen als nieuwe CEO, en ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de Raad van Commissarissen. Ik zal mij, samen met de rest van het leiderschapsteam en alle ASM-mensen, blijven concentreren op de uitvoering van onze strategie. We hebben een geweldige kans om waarde op de lange termijn te genereren terwijl we onze klanten ondersteunen bij de transitie van hun apparaattechnologie met onze toonaangevende en innovatieve producten.”