Witold Kepinski - 20 februari 2024

Coolblue behaalt recordomzet

Coolblue maakt zijn jaarcijfers voor 2023 bekend. De online retailer sloot het jaar af met een recordomzet van 2,41 miljard euro in Nederland, België, Duitsland en met Coolblue Energie. De verdere automatisering van het magazijn en het nóg efficiënter en groener maken van de winkels, de bezorging en het magazijn, droegen bij tot een verdubbeling van het bedrijfsresultaat (EBITDA) tot 88,3 miljoen euro. "Maar nog mooier is dat Coolblue vorig jaar zijn hoogste klanttevredenheidsscore ooit haalde (NPS = 71)", aldus Coolblue.

Coolblue behaalt recordomzet image

Dit jaar gaat Coolblue 8 nieuwe winkels openen in Nederland, België en Duitsland, waarin grote verbeteringen worden doorgevoerd. In Nederland komen er winkels in Breda, Hengelo, Leeuwarden en een tweede winkel in Amsterdam. In België wordt er een winkel geopend in de buurt van Luik.

Nieuw depot in Frankfurt
Ook in Duitsland zet de groei stevig door. Coolblue verdubbelt er zijn bezorggebied en morgen wordt er zelfs al een tweede depot geopend in Frankfurt. Hiermee kunnen 5 miljoen extra klanten blij gemaakt worden met Coolblue’s eigen witgoedbezorging en -installatieservice.

Introductie Slim Laden
Coolblue Energie gaat in 2024, meer klanten, meer helpen om nog meer energie te besparen. Coolblue Energie lanceert binnenkort Slim Laden. Hiermee sturen klanten hun laadpaal op afstand aan, waardoor hij vanzelf gaat laden als de energieprijzen laag of negatief zijn.

Vooruitblik op 2024
Pieter Zwart, Beginbaas bij Coolblue: “Dit jaar gaan we verder groeien in Nederland, België en Duitsland. We openen maar liefst 8 nieuwe winkels, waarin we grote verbeteringen doorvoeren. In Duitsland gaan we ons bezorggebied verdubbelen en morgen al openen we een depot in Frankfurt. Daarnaast blijven we bouwen aan de beste klantreizen door grote verbeteringen door te voeren op onze websites en in onze app. En met Coolblue Energie blijven we onze klanten helpen nog meer energie te besparen. En introduceren we zeer binnenkort Slim Laden. Kortom: 2023 was beter en 2024 wordt het aller-aller-allermooiste Coolblue-jaar ooit. Daar wil ik onze klanten en alle 6.000 Coolblue'ers enorm voor bedanken. Dankjewel!"

Resultaten 2023

  • Omzet: 2,41 miljard euro (+2,5%)
  • Bedrijfsresultaat (EBITDA): 88,3 miljoen euro
  • Klanttevredenheid (NPS): 71 (+5)
DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024