Redactie - 23 februari 2024

Drones vliegen in Belgisch distributiecentrum Ikea tussen personeel

Ikea gaat in België een stap verder met haar autonome drones. Die deden al voorraadcontroles buiten de werkuren, voor het eerst zullen die nu ook gelijk met het personeel rondvliegen.

Drones vliegen in Belgisch distributiecentrum Ikea tussen personeel image

In de vestigingen van Ikea in Gent, Zaventem, Anderlecht, Luik, Bergen, Aarlen en vanaf maart ook in Wilrijk vliegen, na sluitingstijd, al autonome drones door de gangen. Die doen geautomatiseerd aan voorraadcontrole, maar niet op het moment dat er ook mensen aan de slag zijn.

Voortaan ook overdag actief

In haar distributiecentrum in Winterslag (Genk) is dat voortaan wel het geval. Het gebouw krijgt de wereldwijde primeur waar zelfsturende drones ook overdag gaan rondvliegen, terwijl er medewerkers aan de slag zijn. Daarmee wil het bedrijf in real time inspelen op tekorten en overschotten in haar magazijn.

Ikea werkt voor de technologie samen met het Zwitserse Verity. Zo zijn er op maat gemaakte GPS-systemen en gebruikt het AI om al vliegend de barcodes te scannen en fouten in voorraden op te sporen. Of de drones kant-en-klaar worden geleverd of zelf in elkaar moeten worden gezet is niet bekend.

In samenwerking met Data News

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei