Witold Kepinski - 22 februari 2024

Adyen en Billie werken samen rond Buy Now, Pay Later

Adyen, het financiële technologieplatform voor bedrijven, en Billie, een speler voor B2B-betalingen, werken samen om Adyens klanten in staat te stellen B2B Buy Now, Pay Later (BNPL) betaalmethoden aan te bieden.

Adyen en Billie werken samen rond Buy Now, Pay Later image

Door samen te werken met Billie stelt Adyen hun B2B bedrijven, en hun klanten, in staat om de dagelijkse uitdagingen van B2B commerce te overwinnen. Dit omvat het beheren van de cashflow voor kopers en verkopers, het voorkomen van betalingsachterstanden en frauderisico's, en het vereenvoudigen van aanmanings- en incassoprocessen. Billie's BNPL oplossing biedt daarom een kosteneffectief alternatief voor zakelijke creditcards.

De naadloze integratie van Billie's B2B BNPL oplossing in het platform van Adyen maakt online betalingen eenvoudig voor kopers via e-commerce en m-commerce (mobile commerce) kanalen. Het stelt bedrijven over de hele wereld in staat om hun zakelijke klanten één van de meest populaire betaalmethoden in B2B commerce aan te bieden: achteraf betalen op rekening. Voor gebruikers van Adyens platform is de technische integratie simpel en het stelt hen in staat om Billie in hun B2B checkout aan te bieden in slechts een paar klikken.

Dankzij Billie kunnen klanten van B2B bedrijven die op het Adyen platform zitten aankopen doen en de betaling tot 30 dagen uitstellen. Tegelijkertijd ontvangen de bedrijven direct het geld zodra de producten zijn verzonden. Billie voert tijdens het afrekenen in realtime kredietgoedkeuring uit voor kopers en biedt tevens bescherming tegen fraude voor bedrijven. Dit maakt Billie niet alleen een gunstige cashflow management tool voor B2B bedrijven, maar ook voor hun zakelijke klanten. Bedrijven kunnen flexibele betaaltermijnen aanbieden aan zakelijke klanten. Tegelijkertijd reduceren ze hun eigen risico op wanbetaling en de administratieve last van mogelijke incassoprocedures tot nul. Via Billie kunnen klanten ook profiteren van 64% hogere conversiepercentages en 18% hogere gemiddelde orderwaarde. Billie helpt bedrijven ook bij het beheren van de gehele post-aankoopcyclus: van het vastleggen van zendingen tot het verwerken van terugbetalingen.

De samenwerking maakt deel uit van Adyens streven om haar klanten voortdurend toegang te bieden tot de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van betalingen. Klanten van Adyen profiteren momenteel van toegang tot meer dan 150 betaalmethoden op een platform dat is ontworpen voor toonaangevende bedrijven.

De eerste landen die vandaag live gaan als onderdeel van de samenwerking zijn Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Nederland. Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland volgen in de komende maanden. Dit betekent dat klanten van B2B bedrijven in deze landen gebruik kunnen gaan maken van Billie via Adyens platform. De integratie is al beschikbaar voor alle B2B klanten van Adyen wereldwijd, voor zowel binnenlandse als internationale transacties.

"We zijn er trots op dat we B2B bedrijven en hun zakelijke klanten een sterke Buy Now, Pay Later optie kunnen bieden," zegt Julien Marlier, Country Manager Benelux bij Adyen. "Met Billie als een van de toonaangevende BNPL-oplossingen voor B2B checkouts, hebben we een geweldige partner aan onze zijde en kijken we ernaar uit om onze samenwerking uit te breiden."

"We zijn verheugd om Adyens klanten nu gemakkelijk toegang te bieden tot de favoriete betaalmethode van hun zakelijke klanten: achteraf betalen op factuur," zegt Christian Grobe, mede-oprichter en co-CEO van Billie. "Onze samenwerking zal duizenden bedrijven in Europa in staat stellen om hun klantenbestand te laten groeien, hun aanbod van betaalmethoden en hun eigen betaalverwerking te moderniseren, en risicoloos uit te breiden naar nieuwe markten."

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei