Witold Kepinski - 26 februari 2024

MWC 2024: Eurofiber en Nokia kondigen samenwerking aan

Tijdens het Mobile World Congres 2024 in Barcelona, maken Eurofiber en Nokia de samenwerking bekend voor het leveren van Mobile Private Network (MPN) diensten. Hiermee breidt Eurofiber zijn digitale open infrastructuur - via het eigen vaste glasvezelnetwerk - uit met privaat mobiele diensten.

MWC 2024: Eurofiber en Nokia kondigen samenwerking aan image

Mobile Private Network werkt via een private-verbinding door gebruik te maken van het bestaande glasvezelnetwerk, waardoor er op de klantlocatie geen complexe IT-integratie meer nodig is. Met MPN gebeurt het juist in het Eurofiber-netwerk en wordt het effectief ondersteund door Nokia Modular Private Wireless (MPW) en radiotoegang. Dankzij deze nieuwe dienst kunnen bedrijven en instellingen nog efficiënter werken.

Mobile Private Network
MPN – ook wel 'Private 5G' genoemd – biedt een ultra-secure netwerk met een eigen afgeschermde frequentie. Deze storingsvrije draadloze dienst is de ideale ondersteuning van de dagelijkse business. Deze ontwikkeling wordt steeds belangrijker in missie- en bedrijfskritische omgevingen, zoals draadloze netwerken voor grote industriële complexen en campussen. De nieuwe dienst van Eurofiber leent zich het best waar beveiliging en naadloze, betrouwbare, draadloze beschikbaarheid van de data de allerhoogste prioriteit heeft. Door deze nieuwe privaat mobiele dienst wordt het nog eenvoudiger voor klanten om nieuwe usecases op basis van applicaties te ontsluiten.

Gelijk aan Eurofibers huidige vaste netwerkdiensten, waar constante beschikbaarheid vereist wordt, voldoet de nieuwe mobiele netwerkdienst ook aan de allerhoogste veiligheidseisen. De open digitale infrastructuur van Eurofiber draait op samenwerking met strategische partners. Ook met MPN zal de samenwerking met operators, resellers en/of direct met eindklanten weer centraal staan.

Binnenkort beschikbaar

Deze nieuwe privaat mobiele dienst sluit naadloos aan op de huidige oplossingen die Eurofiber momenteel biedt via het vaste glasvezelnetwerk. Hierdoor wordt het mogelijk om betrekkelijk snel te beginnen met implementatie en marktlancering. De nieuwe Mobiele Private Network dienst van Eurofiber wordt medio 2024 verwacht.

Nokia en Eurofiber werken al op verschillende manieren samen waaronder de recente upgrade en uitbreiding van het glasvezelnetwerk van Eurofiber in Frankrijk en Belgie.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024