Witold Kepinski - 28 februari 2024

Schneider Electric en NTT DATA bundelen krachten voor AI-innovatie via Edge

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en diensten, en Schneider Electric, een speler in digitale transformatie voor energiebeheer en automatisering, kondigen een gezamenlijke innovatie aan die bedrijven in staat stelt de kracht van edge computing te benutten. De samenwerking introduceert een unieke oplossing die edge, Private 5G, IOT en Modular Data Centers naadloos integreert, ongekende connectiviteit biedt en de computationele eisen van Generative AI-applicaties ondersteunt die via edge worden ingezet.

Schneider Electric en NTT DATA bundelen krachten voor AI-innovatie via Edge image

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en diensten, en Schneider Electric, een pionier in digitale transformatie voor energiebeheer en automatisering, kondigen een unieke gezamenlijke innovatie aan die bedrijven in staat stelt de kracht van edge computing te benutten. De samenwerking introduceert een unieke oplossing die edge, Private 5G, IOT en Modular Data Centers naadloos integreert, ongekende connectiviteit biedt en de computationele eisen van Generative AI-applicaties ondersteunt die via edge worden ingezet.

Het aanbod combineert NTT DATA's Edge as a Service, dat volledig beheerde Edge to Cloud, Private 5G en IoT-mogelijkheden omvat, met Schneider Electric's EcoStruxure, een modulair datacenter dat OT-oplossingen combineert met de nieuwste IT-technologieën. Door deze krachtige combinatie kunnen bedrijven energie-efficiëntie maximaliseren en voldoen ze aan de eisen van rekenintensieve taken zoals machine vision, voorspellend onderhoud en andere AI-inferencing toepassingen via edge.

"Door gesprekken met onze klanten weten we dat de verwerking van enorme hoeveelheden gegevens, gegenereerd door edge devices, de toekomst van digitale transformatie is. Daarom zijn we erg trots om de oplossing voor deze uitdagingen aan te kondigen, voor een meer verbonden en efficiëntere digitale wereld. We kijken uit naar wat onze voortdurende samenwerking met Schneider Electric voor industriële en andere sectoren zal betekenen," aldus Shahid Ahmed, EVP New Ventures & Innovation bij NTT Ltd.

Klanten kunnen nu een complete oplossing implementeren, inclusief edge datacenters op maat voor digitale transformatie op afgelegen en brownfield locaties, waar hoge rekencapaciteit kritieke infrastructuur vereist, zoals stroom, koeling, racks en gespecialiseerde IoT- en AI-beheersystemen.

NTT DATA en Schneider Electric zetten dus gezamenlijk in om een antwoord te bieden op de behoeften van hun klanten. Zo voldoen ze aan de groeiende vraag van organisaties die edge compute willen inzetten om automatisering te ondersteunen en datagestuurde besluitvorming mogelijk te maken. Volgens NTT DATA's Edge Advantage rapport versnelt bijna 70% van de ondernemingen het gebruik van edge om zo kritieke business uitdagingen op te lossen.

Met dit nieuws kondigen NTT DATA en Schneider Electric ook aan dat ze instaan voor de eerste Private 5G-implementatie van een EcoStruxure Data Center in Marienpark Berlijn. De historische locatie zal worden ontwikkeld tot een toonaangevend innovatiepark. Het gebied beslaat meer dan 30 hectare. Het innovatiepark zal verbeterde connectiviteit- en compute-ervaringen voor gebruikers op de hele campus leveren.

"De huidige innovatie-ecosystemen in Marienpark zijn in toenemende mate afhankelijk van specifieke technologische infrastructuren. Eenvoudig toegankelijke rekenkracht in combinatie met geavanceerde connectiviteit is een belangrijk punt. We hebben een innovatieve omgeving met een dergelijke infrastructuur nodig. Zo kunnen we voldoen aan de toekomstige gebruikerseisen van onze gemeenschap," aldus Guido Schütte, Managing Director, Marienpark Berlijn.

NTT DATA en Schneider Electric innoveerden aanvankelijk samen om de kracht van Private 5G te testen in Schneider Electric's Lexington Smart Factory. Dit was de eerste van Schneider Electric's fabrieken in de VS en wordt een Smart Factory showcase locatie. In Lexington wordt gebruik gemaakt van Private 5G, IoT-connectiviteit, edge analytics en voorspellende analyses om energie-efficiëntie te stimuleren en duurzaamheidsdoelstellingen te bevorderen.

"Nadat we gebruik maakten van NTT DATA's expertise op het gebied van Private 5G-connectiviteit, maximaliseerden we de synergiën met onze EcoStruxure-architectuur in onze faciliteiten. Het was tijd om onze samenwerking uit te breiden en nu bieden we industriële klanten dus een complete oplossing", zegt Rob McKernan, President, Cloud & Service Provider Segment bij Schneider Electric. "Samen helpen we wereldwijde klanten bij de adoptie van connected devices, gespecialiseerde industriële oplossingen en de juiste edge computing infrastructuur. Met de modulaire datacenters verkrijgen klanten waardevolle data-inzichten, met name in de context van IoT en opkomende AI-eisen." De samenwerking richt zich op de uitdagingen van Industrie 4.0-toepassingen en zorgt voor naadloze connectiviteit, hoge bandbreedte en veilige verbindingen met lage latency via Edge-datacenters.

"Industrie 4.0 vertrouwt op bruikbare, datagestuurde intelligentie die in realtime wordt geleverd, of dat nu in een fabriek, een industriepark, een luchthaven of een kantoorcampus is," zegt Camille Mendler, Chief Analyst, Enterprise Services, Omdia. "AI-verrijkte data is nu al goed voor een derde van het netwerkverkeer van bedrijven, maar zal tegen 2030 de digitale interacties domineren. Om te profiteren van AI-inzichten, moeten bedrijven vandaag investeren in digitale middelen met edge en de technologie-infrastructuur die dit faciliteert."

Innovaties op Mobile World Congress

NTT DATA en Schneider Electric bespreken hun samenwerking en demonstreren hoe edge en private 5G industrieën transformeren. De demonstratie is op 26 februari tussen 13:00 en 14:00 uur op de NTT DATA-stand in Hal 4 - Stand 4A20.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024