Wouter Hoeffnagel - 28 februari 2024

EP Equity Investment ziet af van overname Tech Foundation van Atos

De EP Equity Investment (EPEI) ziet af van een overname van Tech Foundation van Atos. De twee partijen waren al enige tijd met elkaar in gesprek over een mogelijke overname, maar kunnen geen overeenstemming bereiken.

EP Equity Investment ziet af van overname Tech Foundation van Atos image

Atos verkeert al enige tijd in zwaar weer. Het bedrijf kampte eind vorig jaar met een schuldenlast van 2,23 miljard euro. De overname door IPEI had het bedrijf kunnen helpen deze schuldenlast terug te dringen.

Voorwaarden en prijs blijken struikelblok

Zo ver komt het dus niet; de partijen kunnen geen overeenstemming bereiken. De transactie had specifiek betrekking op Tech Foundation, een onderdeel van Atos dat vorig jaar 1,7% verlies leed. Eerder al bleek al dat IPEI zo'n 1,9 miljard euro over had voor Tech Foundation. De gesprekken lopen echter stuk op de voorwaarden en de prijs.

Atos meldt nu dat Tech Foundations en Eviden beide los van elkaar blijven opereren, en daarbij ieder hun eigen focus en strategie houden.

Atos is overigens ook in gesprek met Airbus over de verkoop van zijn Big Data & Cybersecurity-divisie, dat naar verluid een bod tussen 1,5 en 1,8 miljard euro heeft uitgebracht. Beide partijen zijn inmiddels een due diligence-proces gestart als onderdeel van deze transactie.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei