Wouter Hoeffnagel - 28 februari 2024

Deel neemt people-enablement platform Zavvy over

HR en payroll platform Deel neemt het people-enablement platform voor HR-managers Zavvy over. Deel integreert daarbij de technologie van het in Duitsland gevestigde Zavvy in zijn eigen portfolio.

Deel neemt people-enablement platform Zavvy over image

Zavvy biedt loopbaanontwikkelings-, prestatiebeheer- en trainingsprogramma’s vanaf één centrale plek. Het platform onderscheidt zich door de ingebouwde AI-technologie die managers ondersteunt bij het evalueren van teamprestaties en het opstellen van individuele loopbaanplannen. Zavvy is in 2021 opgericht door Mehmet Yilmaz en Joshua Cornelius en telt onder meer klanten als Moss, Primer, LoveBonito en TypeForm.

HR- en payrollsystemen centraliseren

In de meeste gevallen maken organisaties gebruik van verschillende HR- en payrollsystemen, zoals systemen voor het bijhouden van prestaties, voordelen en vermogensbeheer. De gegevens die uit deze systemen voortkomen moeten ze handmatig samenvoegen.

Met de integratie van Zavvy in het HR- en payroll-systeem van Deel, worden al deze systemen gecentraliseerd. Werkgevers besparen zo op administratie, zowel qua tijd als qua kosten. Ook kunnen zij de prestaties van hun teams verbeteren met één wereldwijd registratiesysteem.

Deel Engage

Met de integratie van Zavvy lanceert Deel een nieuw product, genaamd Deel Engage. HR-managers, met toegang tot het systeem, kunnen hiermee prestatie- en compensatieanalyses uitvoeren voor toppresteerders in hun team. Ook kunnen ze een bibliotheek bieden met AI-ondersteunde L&D-cursussen en op maat gemaakte loopbaanpaden, en planningsmodules maken voor hun teams.

Daarnaast maakt Deel zijn oplossing Deel HR voortaan voor alle bedrijven kosteloos toegankelijk. Voorheen was dit enkel het geval voor bedrijven tot 200 gebruikers. Met het platform, waar nu ook Deel Engage onderdeel van is, bieden ze één systeem waar kennis wordt gedeeld over learning management, performance, HR-systemen en compliance.

'Werkpotentieel van mensen maximaliseren'

Mehmet Yilmaz, medeoprichter en co-CEO bij Zavvy, over de overname: “We zijn Zavvy begonnen om het werkpotentieel van mensen te maximaliseren. Ik verwacht dat onze samenwerking met Deel deze missie aanzienlijk zal versnellen. Beide bedrijven zijn gedreven om innovatie in de HR-sector te stimuleren, met een sterke focus op het aantrekken en koesteren van geweldig talent wereldwijd."

Deel mede-oprichter en CEO Alex Bouaziz: “Deel helpt bedrijven om het beste uit hun wereldwijde teams te halen, en de AI-technologie van Zavvy is toonaangevend op het gebied van people management en talentontwikkeling. Het past perfect bij elkaar – onze klanten zijn op zoek naar een one-stop-shop voor alles wat ze nodig hebben.”

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei