Witold Kepinski - 29 februari 2024

Nutanix boekt meer omzet en noteert winst

Nutanix, speler in hybride multicloud computing, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal eindigend op 31 januari 2024.

Nutanix boekt meer omzet en noteert winst image

De omzet steeg met 16 procent naar 565,2 miljoen dollar. De bedrijfswinst bedroeg 37 miljoen dollar.

"Onze gedisciplineerde uitvoering stelde ons in staat solide financiële prestaties in het tweede kwartaal te leveren tegen een onzekere, maar stabiele macro-achtergrond”, aldus Rajiv Ramaswami (foto), President en CEO van Nutanix. “We blijven gefocust op het zijn van een strategische en innovatieve partner voor de lange termijn voor onze klanten, terwijl ze willen opereren in een hybride multicloud-wereld.”

“Onze resultaten over het tweede kwartaal lieten een goede balans zien tussen top- en bottom-line prestaties, met een ARR-groei van 26% jaar-op-jaar en een sterke vrije kasstroomgeneratie”, aldus Rukmini Sivaraman, CFO van Nutanix. "We hebben ook voor het eerst de operationele winstgevendheid volgens GAAP bereikt, wat de vooruitgang weerspiegelt die we hebben geboekt bij het stimuleren van de operationele leverage in ons model en het optimaliseren van het verschil tussen onze GAAP- en niet-GAAP-resultaten."

Lees alle details verder hier.