Wouter Hoeffnagel - 01 maart 2024

Veeam introduceert Veeam Data Cloud op basis van Microsoft Azure

Veeam Software kondigt Veeam Data Cloud op basis van Microsoft Azure aan. Veeam Data Cloud maakt de mogelijkheden van het Veeam Data Platform beschikbaar als clouddienst. Veeam Data Cloud biedt backup-as-a-service voor Microsoft 365 en Microsoft Azure.

Veeam introduceert Veeam Data Cloud op basis van Microsoft Azure image

De architectuur is gebouwd op basis van zero trust-principes, maakt gebruik van Azure Blob Storage en draait geïsoleerd van productieomgevingen. De omgeving wordt daarbij voortdurend bijgewerkt en onderhouden, waardoor back-ups altijd veilig en gereed zijn voor herstel. De all-in-one-diensten omvatten back-upsoftware, infrastructuur en opslag. Dit houdt de kosten laag en voorspelbaar terwijl het beheer vereenvoudigd wordt.

Veeam Data Cloud for Microsoft 365

Veeam heeft de nieuwe Veeam Data Cloud for Microsoft 365 gebaseerd op zijn vertrouwde oplossing, Veeam Backup for Microsoft 365. Veeam Data Cloud wordt geleverd als een service en biedt organisaties vertrouwen in het moderne, eenvoudige en cloudgehoste aanbod. Veeam Data Cloud for Microsoft 365 is een back-updienst die uitgebreide dataprotectie en -herstel biedt voor Microsoft Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business en Teams en geeft organisaties volledige controle over hun Microsoft 365-omgeving.

Veeam Data Cloud for Microsoft 365 maakt het onder meer mogelijk eenvoudig back-uptaken aan te maken, herstelopdrachten te voltooien en meer inzicht te verkrijgen in Microsoft 365-data vanuit een moderne webinterface. Ook biedt het native bescherming met aanpasbare RPO’s en RTO’s.

Veeam Data Cloud for Microsoft Azure

Veeam Data Cloud for Microsoft Azure is het eerste SaaS-aanbod van Veeam voor Microsoft Azure. Het is een volledig gehoste en vooraf geconfigureerde back-updienst die bewezen en betrouwbare back-ups en herstel levert, cloudkosten beheert en bedrijfscontinuïteit optimaliseert. Veeam Data Cloud for Microsoft Azure is een back-updienst die uitgebreide dataprotectie en -herstel levert voor Azure VM’s, Azure SQL en Azure Files.

De oplossing neemt hindernissen weg, zoals implementatie, patching en het herstellen van misconfiguraties. Het versnelt to de time to value. Veeam Data Cloud for Microsoft Azure gebruikt back-up, beveiliging en FinOps best practices in een dienst gebouwd voor Azure Well-Architected Framework.

“Volgens het 2024 Veeam Data Protection Trends Report is het zeer waarschijnlijk of bijna zeker dat 88% van de organisaties op termijn Backup-as-a-Service (BaaS) of Disaster Recovery-as-a-Service (DRaaS) zal gebruiken voor ten minste een deel van hun productieservers”, aldus Anand Eswaran, CEO van Veeam. “We brengen de vertrouwde mogelijkheden van Veeam samen en leveren deze als service voor Microsoft 365 en Microsoft Azure. Dit nieuwe as-a-service-aanbod wordt geleverd via het Veeam Data Platform en biedt organisaties de optie om hun beheer en de administratie van hun back-up activiteiten te vereenvoudigen met de cyberveerkracht en betrouwbaarheid van Veeam-technologie.”

De nieuwe Veeam Data Cloud is per direct beschikbaar.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024