Witold Kepinski - 01 maart 2024

Figure AI haalt kapitaal op voor ontwikkeling mensachtige robots

Figure AI, een startup die robots ontwikkelt die lijken op mensen, haalt 675 miljoen dollar aan financiering op. De waardering van het bedrijf wordt inmiddels geschat op 2 miljard dollar. De robots van Figure AI kunnen efficiënt net zoals mensen in ruimtes werken. Dit betekent dat er geen verbouwing van de infrastructuur van een magazijn nodig is.

Figure AI haalt kapitaal op voor ontwikkeling mensachtige robots image

Figure AI krijgt de nieuwe investering van van Microsoft, OpenAI Startup Fund, NVIDIA, Jeff Bezos (via Bezos Expeditions), Parkway Venture Capital, Intel Capital, Align Ventures en ARK Invest. Deze investering zal Figure's tijdlijn voor humanoïde commerciële inzet versnellen, zo meldt het bedrijf.

In combinatie met deze investering zijn Figure en OpenAI een samenwerkingsovereenkomst aangegaan om de volgende generatie AI-modellen voor humanoïde robots te ontwikkelen, waarbij het onderzoek van OpenAI wordt gecombineerd met Figure's diepgaande kennis van robotica-hardware en -software. De samenwerking heeft tot doel de commerciële tijdlijn van Figure te helpen versnellen door de mogelijkheden van humanoïde robots om taal te verwerken en te redeneren te verbeteren.

"We zijn altijd van plan geweest om terug te keren naar robotica en we zien een pad met Figure om te onderzoeken wat humanoïde robots kunnen bereiken als ze worden aangedreven door zeer capabele multimodale modellen. We zijn overweldigd door de vooruitgang van Figure tot nu toe en we kijken ernaar uit om samen te werken om nieuwe mogelijkheden te openen voor hoe robots kunnen helpen in het dagelijks leven”, zegt Peter Welinder, VP Product en Partnerships bij OpenAI.

Het Figure-team, bestaande uit top-AI-robotica-experts van Boston Dynamics, Tesla, Google DeepMind en Archer Aviation, heeft de afgelopen maanden vooruitgang geboekt op de belangrijkste gebieden van AI, robotontwikkeling, robottesten en commercialisering ( figuur heeft onlangs zijn eerste commerciële overeenkomst aangekondigd met BMW Manufacturing om mensachtigen in de autoproductie te brengen ). Dit nieuwe kapitaal zal strategisch worden gebruikt voor het opschalen van AI-training, robotproductie, het uitbreiden van het aantal technische medewerkers en het bevorderen van commerciële implementatie-inspanningen.

Figure zal Microsoft Azure inzetten voor AI-infrastructuur, training en opslag. "We zijn verheugd om met Figure samen te werken en te werken aan het versnellen van AI-doorbraken. Door onze samenwerking zal Figure toegang krijgen tot de AI-infrastructuur en -diensten van Microsoft ter ondersteuning van de inzet van humanoïde robots om mensen te helpen met toepassingen in de echte wereld", aldus Jon Tinter, Corporate Vice-President Business Development bij Microsoft.

“Onze visie bij Figure is om humanoïde robots zo snel mogelijk in commerciële activiteiten te brengen. Deze investering, gecombineerd met onze samenwerking met OpenAI en Microsoft, zorgt ervoor dat we goed voorbereid zijn om belichaamde AI in de wereld te brengen om een ​​transformerende impact te hebben op mensheid”, zegt Brett Adcock, oprichter en CEO van Figure. "AI en robotica zijn de toekomst, en ik ben dankbaar dat ik de steun krijg van investeerders en partners die geloven in het voortouw nemen."

Qatalyst Partners heeft Figure bij deze transactie strategisch en financieel advies gegeven.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024