Witold Kepinski - 04 maart 2024

ISE 2024 was een succes met recordaantallen bezoekers en exposanten

Er zijn nieuwste feiten en cijfers van de recent gehouden Integrated Systems Europe (ISE) 2024, dat van 30 januari tot 2 februari 2024 plaatsvond in Fira de Barcelona Gran Vía (foto) in Barcelona.

ISE 2024 was een succes met recordaantallen bezoekers en exposanten image

Met een recordaantal van 73.891 geverifieerde bezoekers uit 162 landen, verstevigde ISE 2024 zijn positie als dé bestemming voor professionals in de branche. Zij waren op zoek naar geavanceerde technologieën, waardevolle opleidingen en ongeëvenaarde netwerkmogelijkheden. De beursvloer was levendiger dan ooit met het hoogste aantal exposanten ooit (1.408) en een totale oppervlakte van 82.000 m2 netto. Dit vormde een perfect decor voor de uitwisseling van ideeën en de presentatie van baanbrekende oplossingen.

Bezoekersgegevens en publiekssamenstelling:

  • 24.815 bezoekers (33,6%) bezochten ISE voor het eerst, waarvan 46,92% uit Spanje kwam.
  • Het totale aantal bezoeken over de vier dagen bedroeg 172.627, met een gemiddelde verblijfsduur van 2,2 dagen.
  • De dagelijkse bezoekersaantallen op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag braken allemaal records voor die dagen op eerdere edities van ISE.
  • Meer dan 80% van de bezoekers kwam uit de commerciële sector, met daarnaast een significante aanwezigheid uit de residentiële sector.
  • Bezoekers hadden uiteenlopende functies, waarbij CEO's, C-suite executives en directeuren een substantieel deel vormden.
  • 4 van de 5 bezoekers gaven aan dat zij de uiteindelijke aankoopbeslissing namen, de beslissing beïnvloedden of aanbevelingen deden.
  • De genderdiversiteit onder de bezoekers bleef toenemen, met 16,6% vrouwen en 1,9% non-binaire of liever geen specificatie.

Internationale reikwijdte en invloed:

Bezoekers uit 162 landen waren vertegenwoordigd op ISE 2024, met een significante toename uit belangrijke AV-markten zoals Duitsland, België, Polen en China.

Meer dan 90% van het totale aantal bezoekers kwam uit de top 30 landen die op het evenement vertegenwoordigd waren.

Focus op eindgebruikers en AV-kanaal:

30% van de ISE 2024-bezoekers waren eindgebruikers, waarvan bijna 60% voor het eerst aanwezig was. Eindgebruikers richtten zich vooral op sectoren zoals auditoriums/theaters/entertainmentlocaties, audio-/videoproductieruimtes voor omroepen, kantoren/samenwerkingsruimtes, klaslokalen/leerruimtes en stadions/sportarena's.

AV-kanaalbezoekers (70% van alle ISE 2024-bezoekers, 43% eerste bezoekers) waren sterk betrokken bij AV-integratie/installatie, distributie/wederverkoop, IT-integratie/installatie, AV-productie, verhuur/staging/live-evenementen/vergaderingsplanning.

2025

Terwijl de industrie nadenkt over het succes van ISE 2024, groeit de opwinding over de toekomst van pro-AV en systeemintegratie, aangewakkerd door innovatie, samenwerking en de gedeelde toewijding om grenzen te verleggen en gebruikerservaringen te verbeteren. Met de volgende editie van ISE gepland voor 4 - 7 februari 2025 in Barcelona, ​​kunnen professionals uit de industrie uitkijken naar weer een ongeëvenaarde ervaring die de prestaties van de industrie viert en de koers uitstippelt voor haar voortdurende groei en evolutie.

ISE 2025 lijkt nu al nog groter te worden dan de recordbrekende ISE 2024, met een stijging van meer dan 10% in het aantal huidige exposanten die stands opnieuw boeken vergeleken met het voorgaande jaar. De zeer sterke vraag naar tentoonstellingsruimte heeft ISE ertoe gebracht de beschikbaarheid uit te breiden door hal 8.1 te openen, waardoor de mogelijkheden voor het tentoonstellen van innovatie en betrokkenheid worden vergroot. Er is nog ruimte beschikbaar en het boekingsproces gaat open voor nieuwe exposanten op 1 maart 2024. ISE verwelkomt vragen van bedrijven die geïnteresseerd zijn in exposeren, waardoor een diverse en levendige showcase op ISE 2025 wordt gegarandeerd.