Witold Kepinski - 04 maart 2024

E-commerce specialist Ciloo stelt financiering veilig

Ciloo, een softwarebedrijf met Nederlandse en Noorse roots, heeft zijn eerste fondsenwerving onder leiding van Alliance VC afgerond ter ondersteuning van zijn missie om de interne e-commerce voor mondiale ondernemingen te transformeren. De ronde werd vergezeld door engelinvesteerders Trond Riieber Knudsen, Andreas Sjolund, Anders Storeng, Petter Skulstad, Magnus Gaarder en Christian Paulsboe.

E-commerce specialist Ciloo stelt financiering veilig image

Door een verschuiving van gecentraliseerde massaproductie naar lokale en on-demand productie op zijn platform te faciliteren, gaat Ciloo de manier waarop bedrijven interne e-commerce beheren opnieuw definiëren, waarbij substantiële verminderingen van de CO2-uitstoot, verbeterde merkcontrole en lagere kosten worden beloofd.

Ciloo, opgericht door tech-veteranen Richard Benesti en Christian Sæterhaug, heeft zich snel ontpopt als een game-changer op het gebied van interne e-commerce. Grote bedrijven geven miljoenen uit aan interne e-commerce ter ondersteuning van activiteiten als werkgeversbranding, verkoop en marketing, werving, loyaliteitsprogramma's en corporate branding. De uitdaging is dat bedrijven zonder een mondiaal platform uiteindelijk merkproducten over de hele wereld gaan verzenden.

Met zijn digitale platform stelt Ciloo bedrijven in staat producten voor deze activiteiten te kopen die lokaal en on-demand worden geproduceerd, waardoor de verzendafstanden, doorlooptijden en kosten worden verminderd.

Mondiale impact en klantenbestand

Het bedrijf is er trots op dat het grote bedrijven in meerdere sectoren bedient, waarvan vele meer dan 100.000 werknemers hebben, met hoofdkantoor in de VS, de DACH-regio, het VK en Australië. Deze mondiale voetafdruk onderstreept het vermogen van Ciloo om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van ondernemingen over de hele wereld, waardoor de agenda voor duurzame en efficiënte interne e-commerce-oplossingen wordt bevorderd.

“Het veiligstellen van de financiering markeert een belangrijke mijlpaal voor Ciloo. Het bevestigt onze visie en vormt de basis voor onze volgende groeifase”, aldus Richard Benesti, CEO van Ciloo. “Ons platform is niet alleen een hulpmiddel; het is een katalysator voor verandering, waardoor bedrijven duurzamere praktijken kunnen toepassen zonder concessies te doen aan de efficiëntie of merkintegriteit.”

Bente Loe, partner bij Alliance, herhaalde dit sentiment en benadrukte het strategische belang van Ciloo's oplossing in de huidige markt. “Ciloo staat op het snijvlak van technologie, duurzaamheid en commercie. Hun platform pakt kritieke pijnpunten aan voor mondiale ondernemingen, waardoor ze een belangrijke speler worden in de toekomst van interne e-commerce.”


Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024