Wouter Hoeffnagel - 04 maart 2024

Laatste aandeelhouders keren zich tegen overname SoftwareOne door Bain Capital

Aandeelhouders van SoftwareOne zetten definitief een streep door een overeenkomst met de Amerikaanse investeerders Bain Capital over een overname van de Zwitserse IT-dienstverlener. Hiermee keren ook drie aandeelhouders die zich tot nu toe verzetten tegen het afketsen van de deal zich over de overname.

Laatste aandeelhouders keren zich tegen overname SoftwareOne door Bain Capital image

Het management van SoftwareOne maakte medio januari al bekend het overnamebod van Bain Capital af te slaan. Drie aandeelhouders - Daniel von Stockar, Curti Holding AG en René Gilli - konden zich hierin echter niet vinden. Samen bezitten de drie een aandeel van 29% in SoftwareOne. In een poging alsnog tot een overname door Bain te komen probeerden de aandeelhouders het bestuur van SoftwareOne opzij te zetten. Andere aandeelhouders kunnen zich echter niet in de plannenvan het drietal vinden.

'Geen ruimte voor transactie'

Nu leggen ook Von Stockar, Curti Holding en Gilli zich neer bij het afketsen van de deal, meldt Reuters. "Aangezien het huidige Raad van Bestuur van SoftwareOne het meest recente aanbod van Bain Capital in januari 2024 afwees, is het duidelijk dat er geen ruimte is voor een transactie met de huidige stand van zaken", melden de partijen.

Dat betekent niet dat het bestuur van SoftwareOne uit de wind is; Von Stockar, Curti Holding en Gilli willen nog altijd dat het bestuur op de schop gaat en wil hiervoor een vergadering houden met andere aandeelhouders. Ook zijn zij nog altijd van mening dat SoftwareOne beter zou presteren als privaat bedrijf.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024