Wouter Hoeffnagel - 08 maart 2024

Check Point biedt met SaaS-bedreigingen SaaS-bedreigingen het hoofd

Check Point Software Technologies introduceert Harmony SaaS, een oplossing die beveiliging biedt tegen SaaS-bedreigingen. Harmony SaaS integreert in de bestaande infrastructuur van bedrijven en voorkomt in realtime dreigingen.

Check Point biedt met SaaS-bedreigingen SaaS-bedreigingen het hoofd image

In het huidige digitale landschap is SaaS essentieel geworden voor bedrijven, maar het brengt aanzienlijke risico's met zich mee voor zowel gebruikers als data. Dit blijkt ook uit recente cijfers. Zo heeft ongeveer 81% van de organisaties te maken gehad met de blootstelling van gevoelige gegevens binnen hun SaaS-omgeving en 43% met beveiligingsincidenten gelinkt aan verkeerde SaaS-configuraties. Traditionele oplossingen schieten tekort in het effectief aanpakken van deze uitdagingen. Ze worstelen met het automatisch voorkomen van risicovolle SaaS-verbindingen, het versnellen van SaaS-ontdekking en het identificeren van verkeerde configuraties.

Met Harmony SaaS kunnen organisaties hun SaaS-ecosysteem beschermen tegen bedreigingen zoals gegevensdiefstal en accountovername. Harmony SaaS kan binnen enkele minuten worden geïnstalleerd, verkleint het aanvalsoppervlak voortdurend en voorkomt bedreigingen automatisch op het moment dat ze zich voordoen.

Automatische dreigingspreventie

De oplossing biedt onder meer automatische dreigingspreventie. Door gebruik te maken van op gedrag gebaseerde machine learning en de meest complete verzameling van SaaS-gerelateerde dreigingsindicatoren en -attributen, voorkomt Check Point Harmony SaaS proactief gegevensdiefstal, account takeover, bestandsvergiftiging en andere SaaS-aanvalsvectoren. Harmony SaaS stopt automatisch afwijkende activiteiten en zorgt zo voor de beveiliging van gevoelige data.

Harmony SaaS levert inzicht in het SaaS-ecosysteem van een organisatie, prioriteert aanbevelingen en herstelt beveiligingshiaten om het aanvalsoppervlak te verkleinen. Organisaties kunnen eenvoudig verbanden ontdekken tussen SaaS-services, inzicht krijgen in de risicoscore van elke service en beveiligingshiaten beperken.

Het standaard traject om shadow SaaS te ontdekken omvat langdurig integratiewerk met CASB's of SSE's, die op hun beurt firewall- en webgateway-logs analyseren om niet-goedgekeurde SaaS-applicaties te ontdekken. Harmony SaaS maakt een snelle implementatie mogelijk met een 100% cloudoplossing die geen extra hardware of expertise vereist. Binnen enkele minuten hebben gebruikers toegang tot waardevolle informatie, inzichten en beleidsregels om de SaaS-beveiliging effectief te beheren.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024