Witold Kepinski - 11 maart 2024

InterCloud breidt diensten uit in Nederland

InterCloud, een leverancier van software gedefinieerde cloud interconnectie (SDCI), breidt haar zaken uit op de Nederlandse markt, inclusief een kantoor in Amsterdam.

InterCloud breidt diensten uit in Nederland image

Het bedrijf zet hiermee de volgende stap in het groeiproces. InterCloud managet end-to-end connectiviteit samen met de grootste cloudproviders wereldwijd. InterCloud maakt het verbindingsproces met cloudproviders een minder complex proces en stelt bedrijven in staat het maximale uit de cloud te halen, ongeacht hoe hun netwerk is opgezet en welke cloudproviders worden gebruikt. Het hebben van een minder complex verbindingsproces met de cloud is gunstig voor Nederlandse organisaties die afstappen van on-premises en overstappen naar de cloud, omdat ze zo sneller kunnen groeien. InterCloud is in 2010 opgericht en werkt met wereldwijde enterprises zoals Airbus, Rémy Cointreau en Schneider Electric. Daarnaast is het partner met grote cloud providers zoals AWS, Google Cloud, IBM Cloud, Microsoft, SAP en Oracle.

Verwijderen van netwerk complexiteit
InterCloud ondersteunt bij het ontwerpen van netwerkarchitecturen die zich aanpassen aan de eisen van de netwerk-connectiviteitsstrategie. Tijdens dit proces volgt het bedrijf het beleid dat kenmerkend is voor grote ondernemingen. Het InterCloud-model is zo ontworpen, dat het de netwerkcomplexiteit verwijdert en bedrijfsprestaties versnelt.

De zakelijke en technische vereisten bepalen de aanpasbare connectiviteitsmodus en de geavanceerde netwerkfuncties, zoals:

  • Private connectivity voor het aansluiten van bedrijfskritische applicaties, end-to-end security, het garanderen van cloud-connectiviteit en het naadloos met elkaar verbinden van private-multicloud connectiviteitsdiensten.
  • Managed peering voor het optimaliseren van de prestaties van bedrijfsapplicaties met een volledig beheerd internet, een exchange peering design en implementatie en voor het verminderen van complexiteit en het optimaliseren van prestaties en betrouwbaarheid.
  • Service Hubs die de flexibiliteit van de infrastructuur verbeteren met multimodale connectiviteit en geavanceerde diensten voor netwerk-, security- of beleidsadministratie en software-gedefinieerde mogelijkheden die de modernisering van de infrastructuur ondersteunen.

“Het unieke aanbod van InterCloud ondersteunt het bedrijf in de transformatie van cloud connectiviteit voor bedrijven in de EMEA-regio”, zegt Bo Duim, Global Vice President Partners & EMEA North. “Wij kijken ernaar uit om de Nederlandse markt verder te transformeren en de complexiteit van het verbindingsproces met cloud providers te verminderen.”

Ter ondersteuning van de uitbreiding van diensten, breidde InterCloud in 2023 het executive team uit. Het bedrijf stelde Myriam Buzy aan tot Managing Director en Patrick Cason als Chief Sales Officer.

Over InterCloud
Het end-to-end wereldwijde connectiviteitsplatform van InterCloud elimineert de complexiteit bij het inzetten van de cloud, waardoor bedrijven met een gerust hart volledige controle krijgen over de security, soevereiniteit en prestaties van kritisch dataverkeer.

InterCloud werkt samen met organisaties ter ondersteuning van het transformeren van wereldwijde connectiviteit, het verminderen van netwerkcomplexiteit en het versnellen van groei en innovatie. InterCloud is een vertrouwde adviseur voor een aantal van de grootste merken wereldwijd als het gaat om het inzetten van de cloud voor toekomstig succes.

Het platform van het bedrijf, met kantoren verspreid over heel Europa, wordt ondersteund door een team van cloudexperts die klanten begeleiden bij het implementeren van effectieve strategieën om de kracht van de cloud in hun organisatie te benutten, zodat wereldwijde connectiviteit de drijvende kracht wordt voor bedrijfsprestaties.