Witold Kepinski - 11 maart 2024

Palantir Technologies sluit AI battlefield contract met leger VS

Palantir Technologies heeft aangekondigd dat het Army Contracting Command – Aberdeen Proving Ground (ACC-APG) met Palantir USG, - een volledige dochteronderneming van Palantir Technologies – een belangrijke overeenkomst heeft gesloten voor de ontwikkeling en levering van het grondstationsysteem van de Tactical Intelligence Targeting Access Node (TITAN), de volgende generatie deep-sensing-mogelijkheden van het leger, mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (AI/ML). De overeenkomst, ter waarde van 178,4 miljoen dollar, omvat de ontwikkeling van tien TITAN-prototypes, waaronder vijf Advanced- en vijf Basic-varianten, evenals de integratie van nieuwe kritische technologieën en de overgang naar fielding.

Palantir Technologies sluit AI battlefield contract met leger VS image

Palantir meldt in een persbericht: 'TITAN is een grondstation dat toegang heeft tot ruimte-, hoogte-, lucht- en terrestrische sensoren om bruikbare richtinformatie te bieden voor verbeterde missiecommando's en precisiebranden op lange afstand. De TITAN-oplossing van Palantir is ontworpen om de bruikbaarheid voor soldaten te maximaliseren, waarbij tastbare feedback en inzichten van de contactpunten van soldaten bij elke stap van het ontwikkelings- en configuratieproces worden geïntegreerd. Voortbouwend op het eerdere werk van Palantir op het gebied van AI-mogelijkheden voor de oorlogsjager, zet Palantir het eerste door AI gedefinieerde voertuig van het leger in.

TITAN streeft ernaar de automatisering van doelherkenning en geolocatie van meerdere sensoren te verbeteren om de sensor-to-shooter (S2S) tijdlijnen door middel van doelnominaties te verkorten en het gemeenschappelijke inlichtingenbeeld te laten samensmelten. TITAN integreert systemen, technologieën en software van een branchebepalend team van traditionele en niet-traditionele partners, waaronder Northrop Grumman, Anduril Industries, L3Harris Technologies, Pacific Defense, SNC, Strategic Technology Consulting en World Wide Technology. Deze bedrijven delen allemaal de noodzaak van het leger om voortdurend evoluerende en innovatieve systemen te bouwen. Hun wederzijdse focus op openheid, interoperabiliteit en modulariteit stelt het team in staat om met hoge snelheden moderne capaciteiten aan de oorlogsjager te leveren. Dit eersteklas aanbod is schaalbaar, aanpasbaar en ontworpen voor de behoeften van een snel evoluerende bedreigingsomgeving.

“Deze onderscheiding demonstreert het leiderschap van het leger bij het verwerven en inzetten van de opkomende technologieën die nodig zijn om de Amerikaanse defensie te versterken in dit tijdperk van door software gedefinieerde oorlogsvoering. Voortbouwend op de jarenlange ervaring van Palantir met het aanbieden van AI-compatibele capaciteiten aan oorlogsstrijders, is Palantir er nu trots op het eerste AI-gedefinieerde voertuig van het leger te leveren”, aldus Akash Jain, president van Palantir USG. “Soldaten verdienen de beste technologie in zijn klasse die hen het tactische voordeel op het slagveld geeft, waardoor realtime beslissingen op kritieke snelheden mogelijk zijn. Palantir is vereerd om dit programma te ondersteunen, zijn partnerschap met het leger voort te zetten en leiding te geven aan een team van innovatieve partners om de volgende generatie capaciteiten op te bouwen.”

Palantir en zijn partners brengen de ervaring en behendigheid mee die nodig zijn om een ​​belangrijke prioriteit voor de modernisering van het leger te realiseren, die afhankelijk is van door software gedefinieerde capaciteiten. Als primeur, die zowel software als hardware levert, zal Palantir de cruciale basis bieden voor het correleren, fuseren en integreren van sensorgegevens. Het TITAN-systeem zal real-time bruikbare informatie bieden met behulp van AI/ML-modellering om het toenemende volume, de snelheid en de verscheidenheid aan gegevens te verwerken die aan de tactische rand zullen worden geïmplementeerd. TITAN zal het leger in staat stellen hun inlichtingengegevens van een snel groeiende reeks sensoren samen te voegen, te correleren en te integreren, waardoor operationele troepen een volledig beeld van hun omgeving kunnen krijgen en realtime beslissingen kunnen nemen die de nauwkeurigheid, precisie en nauwkeurigheid aanzienlijk zullen vergroten. gevolgen van precisiebranden op lange afstand.

Deze werd toegekend via een Other Transaction Authority (OTA)-overeenkomst, waardoor het leger innovatieve oplossingen van niet-traditionele defensie-aannemers kan benutten. Deze onderscheiding is een succesvolle voortzetting van de competitieve, softwaregerichte benadering van het leger van de competitieve prototypingfase van juni 2022 van het TITAN-programma.'