Witold Kepinski - 13 maart 2024

Centric en Stimulansz werken samen voor toegankelijke overheidscommunicatie

Voor de overheid is het belangrijk om teksten te schrijven die door iedereen begrepen kunnen worden. Gemeenten die de eDiensten van Centric inzetten voor hun inwoners kunnen daarvoor binnenkort de B1-beschikkingen van Stimulansz gebruiken. José Hendriksen, Directeur-bestuurder bij Stimulansz en Severin Kloos, Business Unit Manager voor het Sociaal Domein binnen Centric, hebben daarvoor een overeenkomst gesloten.

Centric en Stimulansz werken samen voor toegankelijke overheidscommunicatie image

Het taalniveau B1 staat voor eenvoudig Nederlands. De B1-beschikkingen, die later dit jaar beschikbaar komen, zijn bedoeld om communicatie van de overheid begrijpelijker te maken, bijvoorbeeld voor inwoners die bijstand of hulp aanvragen via de eDiensten voor Aanvragen of Kennissystemen van Centric.

Naast deze beschikkingen verkent Centric nog meer mogelijkheden voor samenwerking met Stimulansz om de dienstverlening van gemeenten aan inwoners verder te verbeteren en eenvoudiger te maken.

Over Stimulansz

Stimulansz levert als onafhankelijke kennis- en adviespartner in het sociaal domein praktische diensten, producten en trainingen aan de professionals van gemeenten en vertaalt de theorie van wet- en regelgeving naar de gemeentelijke praktijk. De stichting heeft als doel om de dienstverlening van gemeenten te verbeteren en daarmee het leven van mensen die afhankelijk zijn van die dienstverlening een stuk makkelijker te maken.