Witold Kepinski - 12 maart 2024

Twinq migreert accounts naar cloud met Transfer Solutions en Oracle

Twinq heeft haar slimme software voor vve en vastgoedbeheer met succes gemigreerd naar de cloud. Dit gebeurde met de hulp van Transfer Solutions en Oracle. Bij de overgang naar de cloud waren 800.000 accounts betrokken.

Twinq migreert accounts naar cloud met Transfer Solutions en Oracle image

Dagelijks maken meer dan 3.000 personen gebruik van de software. Uitgangspunt bij de migratie was een minimale downtime. Twinq is onderdeel van Aareon, een toonaangevende leverancier van ERP-software en digitale oplossingen voor de Europese vastgoedsector en haar partners. 

De software van Twinq is vanaf de start in 2001 beschikbaar als SaaS-oplossing, in één variant voor alle klanten, van de kleine tot de allergrootste vastgoed- en VvE-beheerders. De overstap naar de cloud was nodig voor Twinq, omdat het private datacenter een te groot beveiligingsrisico vormde: de hardware was aan vervanging toe. Een belangrijke voorwaarde voor de overstap was een minimale downtime voor klanten. Transfer Solutions stelde een Oracle oplossing voor.

Naast minimale downtime biedt Oracle ook ontwikkelmogelijkheden als object storage en inzicht via de OCI-console in performance issues. Bovendien zijn zaken als security by design, data masking en database file encryptie standaard inbegrepen. Transfer Solutions verrichtte de opdracht samen met het lift en shift team van Oracle. Dit team hielp bij het overzetten van de ontwikkel- en productieomgeving, inclusief middleware. In totaal heeft de overstap 10 weken in beslag genomen.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024