Witold Kepinski - 14 maart 2024

Microsoft Copilot for Security is vanaf 1 april 2024 beschikbaar

Microsoft kondigt de AI-assistent Copilot for Security aan, een belangrijke stap in het nieuwe tijdperk van AI en cybersecurity. Microsoft Copilot for Security is de eerste generatieve AI-securityoplossing en focust zich op veelvoorkomende en tijdrovende taken, waardoor security- en IT-professionals zich op andere taken kunnen focussen.

Microsoft Copilot for Security is vanaf 1 april 2024 beschikbaar image

Copilot for Security is per 1 april algemeen beschikbaar. Met de toepassing kunnen security professionals sneller en nauwkeuriger werken, aldus Microsoft. Onderzoek wijst uit dat securityanalisten 22% sneller en 7% procent nauwkeuriger zijn wanneer ze Copilot inschakelen voor standaard securitytaken. Dit betekent dat er meer tijd overblijft voor andere taken.

Oplossing krapte arbeidsmarkt

AI-tools zoals Copilot for Security kunnen volgens Microsoft de kloof tussen vraag en aanbod van securityprofessionals overbruggen door de drempel voor aspirant-securityprofessionals te verlagen.

Pay-as-you-go

Microsoft introduceert een pay-as-you-go licentiemodel dat Copilot for Security toegankelijk maakt voor een breed scala aan organisaties.

Lees meer over Copilot for Security in dit blog.