Witold Kepinski - 14 maart 2024

RawWorks en Interstellar richten samen aparte Microsoft Security afdeling op

RawWorks, speler op het gebied van IT-dienstverlening met focus op digital, security, cloud, data en workspace oplossingen, heeft aangekondigd dat het zijn toewijding aan cybersecurity versterkt door de oprichting van een dedicated Securityafdeling met een focus op Microsoft technologie.

RawWorks en Interstellar richten samen aparte Microsoft Security afdeling op image

Al jaren staat security hoog op het prioriteitenlijstje van RawWorks, met de vorming van een speciale Security Tribe binnen RawWorks wil het bedrijf deze inzet naar een hoger niveau tillen. De Security Tribe is opgericht om de groeiende behoefte aan gespecialiseerde beveiligingsoplossingen het hoofd te bieden en tegelijkertijd klanten te voorzien van end-to-end beveiligingsmaatregelen met Microsoft.

Microsoft als end-to-end Security provider

Microsoft MVP Rene Laas, die al geruim een jaar propositieowner is van OneSecure, is nu aangesteld als Tribe Lead van de nieuwe Security-afdeling. Met zijn uitgebreide ervaring zal Rene het team leiden in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van beveiligingsoplossingen die voldoen aan de hoogste normen van de industrie.

De Securityafdeling binnen RawWorks zal zich richten op het bieden van end-to-end beveiligingsdiensten, waaronder risicoanalyse, dreigingsdetectie, incidentrespons en compliance-beheer. Daarnaast heeft het een focus op de groeiende vraag naar Data protectie oplossingen. Door vol in te zetten op de Microsoft Defender suite voor Security en de Microsoft Purview suite voor Data protectie kunnen klanten nu end-to-end geholpen worden.

Klanten helpen tegen groeiende cyberaanvallen

De Security Tribe van RawWorks heeft een krachtige visie en missie die centraal staan in haar inspanningen. De visie van de tribe is gebaseerd op het streven naar een veilige digitale omgeving waarin organisaties vol vertrouwen kunnen opereren, vrij van de constante dreiging van cyberaanvallen. De missie van de Security Tribe is dan ook duidelijk gedefinieerd: het weerbaar maken van bedrijven tegen de voortdurende en geavanceerde cyberdreigingen van vandaag.

Om deze missie te vervullen heft de Security tribe een strategie ontwikkeld waarbij ze bij onze klanten 5 security basics implementeren waardoor ze zich kunnen beschermen tegen de hedendaagse cyberaanvallen.

Krachtige samenwerking tussen Pinewood, Interstellar en RawWorks.

Door de recente samenwerking tussen RawWorks en Interstellar, neemt de Interstellar groep een cruciale stap in de richting van het verwezenlijken van hun missie om de meest relevante IT dienstverlener van Nederland te worden. De samenwerking met Interstellar en Pinewood (onderdeel van Interstellar groep) brengt een schat aan ervaring, expertise en innovatie met zich mee. Door de bundeling van krachten kunnen de drie entiteiten gezamenlijk vooruitstrevende oplossingen ontwikkelen en implementeren, die niet alleen voldoen aan de huidige eisen van de markt, maar ook anticiperen op toekomstige uitdagingen. Deze gezamenlijke inspanning benadrukt de gezamenlijke toewijding aan het leveren van hoogwaardige diensten en het aanpakken van de groeiende complexiteit van de digitale omgeving.