Witold Kepinski - 14 maart 2024

Adaire Fox-Martin wordt nieuwe CEO van Equinix

Equinix, een digitale infrastructuurbedrijf, met meer dan 240 datacenters in 70 landen. heeft een geplande leiderschapstransitie aangekondigd die eind Q2 2024 ingaat. De huidige president en CEO Charles Meyers stapt over naar de rol van uitvoerend voorzitter, en Adaire Fox-Martin, president van Google Cloud Go-to-Market, zal beginnen als president en CEO van Equinix. Peter Van Camp, momenteel uitvoerend voorzitter, zal zijn formele verantwoordelijkheden als lid van de Raad van Bestuur neerleggen en de rol van speciaal adviseur van de Raad van Bestuur op zich nemen.

Adaire Fox-Martin wordt nieuwe CEO van Equinix image

Fox-Martin brengt meer dan 25 jaar ervaring in de technologiesector met zich mee. Ze heeft een indrukwekkend trackrecord, meest recentelijk als President van Go-to-Market voor Google Cloud en hoofd van Google Ireland. In deze rol leidde ze wereldwijd de go-to-market-teams van Google Cloud, die zich bezighielden met verkoop, professionele services, het partnerecosysteem en klantensucces. 

Vóór Google bekleedde Fox-Martin senior mondiale posities bij enkele van 's werelds belangrijkste technologie- en softwarebedrijven, met name SAP en Oracle. Bij SAP speelde ze een centrale rol als lid van de SAP Executive Board, met verantwoordelijkheid voor verkoop en service wereldwijd, en bediende ze meer dan 440.000 klanten. Haar uitgebreide wereldwijde leiderschapservaring omvat onder meer het dienen als president van SAP Asia Pacific en Japan, president van Google Cloud International en hoofd van Google Ireland. Sinds 2020 is ze lid van de Raad van Bestuur van Equinix.

"Digitale transformatie hervormt de basis van de concurrentie voor industrieën over de hele wereld, en de snelle adoptie van AI versnelt die dynamiek", zegt Meyers. “Deze cruciale verschuivingen hebben een buitengewone vraagomgeving voor digitale infrastructuur gecreëerd, en onze onderscheidende voordelen creëren uitzonderlijke kansen voor Equinix op de lange termijn. Ik ben ervan overtuigd dat de capaciteiten en ervaring van Adaire een grote aanvulling zullen zijn op ons team en onze cultuur, en ons zullen helpen elkaar te ontmoeten de veranderende behoeften van onze klanten, voeden onze groei en ontsluiten de buitengewone kracht van Platform Equinix. Ik ben ons bestuur dankbaar voor hun steun aan mijn gewenste transitietijdlijn, en ben blij om de rol van uitvoerend voorzitter op mij te nemen en Adaire actief te ondersteunen terwijl zij haar inzet enorme wereldwijde ervaring om ons marktleiderschap uit te breiden en uit te breiden."

"Ik ben vereerd om de kans te krijgen om Equinix te leiden in dit cruciale moment in de ontwikkeling van het bedrijf", zegt Fox-Martin. “Equinix is ​​uniek gepositioneerd om te profiteren van de toenemende vraag naar digitale infrastructuur en ik ben er trots op om samen te werken met het getalenteerde team van Equinix om onze klanten te helpen hun digitale transformatie te versnellen en hun succes te bevorderen. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Charles, de Raad van Bestuur en het hele Equinix-team om onze visie voor de toekomst te realiseren."

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024 V2