Wouter Hoeffnagel - 15 maart 2024

Data processing-bedrijf Avalor is onderdeel van Zscaler

Zscaler neemt Avalor over. De Data Fabric for Security van Avalor verzamelt en uniformeert data afkomstig uit de diverse security-systemen waarvan zij gebruikmaken tot actiegedreven inzichten, analytics en operationele efficiëntie. Zscaler betaalt naar verluid enkele honderden miljoenen dollars voor Avalor.

Data processing-bedrijf Avalor is onderdeel van Zscaler image

De Data Fabric for Security van Avalor geeft klanten meer inzicht in de data die hun security- en businessoplossingen aanleveren. Ook kan de oplossing analyses uitvoeren op de verzamelde data. Zscaler wil de technologie van Avalor opnemen in zijn Zscaler Zero Trust Exchange-platform. Met deze combinatie wil Zscaler bedrijven helpen hun AI-gedreven analytics en besluitvorming te verbeteren en automatiseren. Zo wil het bedrijf dynamische en aanpasbare prioritering, gestroomlijnde rapportage, zero-copy-analyse en realtime incidentbeperking, evenals geavanceerde detectie van bedreigingen, automatische gegevensdetectie, -classificatie en beleidsgeneratie.

Zscaler meldt dat het Zscaler Zero Trust Exchange-platform dagelijks meer dan 400 miljard transactie verwerkt. Ook zijn ruim 150 integraties met externe databronnen beschikbaar voor de data fabric van Avalor, die klanten helpen bij het identificeren en voorspellen van kritieke kwetsbaarheden en het verbeteren van de operationele efficiëntie.

'AI is zo goed als de onderliggende data'

“AI is slechts zo goed als de onderliggende data, en bij veel oplossingen ontbreekt het aan de aanvullende context en kennis uit databronnen binnen de hele onderneming om daadwerkelijk gebruik te maken van beveiligingsspecifieke AI-modellen”, zegt Jay Chaudhry, CEO, voorzitter en oprichter van Zscaler. “Zscaler beheert de grootste beveiligingscloud ter wereld met de meest relevante gegevens om beveiligingsspecifieke grote taalmodellen (LLM’s) te trainen en met de overname van Avalor kunnen we kwetsbaarheden effectiever identificeren en tegelijkertijd inbreuken voorspellen en voorkomen.”

“We hebben al lang begrepen dat het kunnen begrijpen van alle uiteenlopende bronnen van beveiligingsgegevens in een organisatie essentieel is voor het begrijpen en verbeteren van de risicohouding. Daarom hebben we de eerste Data Fabric for Security in de sector geleverd die dat geaggregeerde platform biedt”, aldus Raanan Raz, medeoprichter en CEO van Avalor. “De eerste applicatie die op onze Data Fabric draait, is onze Unified Vulnerability Management (UVM) module. Door de eigen datasets van Zscaler te combineren met de 150 externe bronnen die Avalor ondersteunt, bevinden we ons in een uitstekende positie om onze UVM-mogelijkheden te verbeteren en nieuwe applicaties te creëren met aanvullende inzichten op het gebied van cyberbeveiliging.”

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024