Witold Kepinski - 19 maart 2024

AWS lanceert Anthropic's Claude 3 Haiku op Amazon Bedrock

AWS maakt bekend dat Anthropic's Claude 3 Haiku beschikbaar is op Amazon Bedrock. Amazon Bedrock is de eerste en op dit moment enige beheerde dienst die de Claude 3 modellen – Sonnet en Haiku – algemeen beschikbaar aanbiedt. Claude 3 Opus zal in de komende weken beschikbaar worden. Dit volgt op afgelopen waarin lanceerde en al een inkijkje gaf in de aankomende beschikbaarheid van Haiku en Opus.

AWS lanceert Anthropic's Claude 3 Haiku op Amazon Bedrock image

Er zijn momenteel meer dan 10.000 organisaties wereldwijd die Amazon Bedrock gebruiken om te experimenteren met generatieve AI, en veel klanten hebben al applicaties gebouwd met Claude op Amazon Bedrock.

Deze aankondiging maakt deel uit van de strategische samenwerking tussen Amazon en Anthropic, waarbij Anthropic zich verbindt AWS-klanten toegang te geven tot toekomstige generaties van haar modellen via Amazon Bedrock; AWS als Anthropic's primaire cloudprovider voor bedrijfskritische workloads, waaronder veiligheidsonderzoek en de ontwikkeling van toekomstige foundationmodellen; en Amazons investering van maximaal 4 miljard dollar in Anthropic.

De toevoeging van nieuwe modellen maakt deel uit van AWS's generatieve AI-strategie om het aanbod uit te breiden op alle drie de lagen van de generatieve AI-stapel – infrastructuur, modellen en gebruikersgerichte toepassingen – zodat klanten generatieve AI op een efficiëntere, uitgebreidere en geïntegreerde manier kunnen gebruiken in hun organisaties.

De modellenfamilie

Gegevens van Anthropic laten zien dat Claude 3 Opus, de meest intelligente van de modellenfamilie, een nieuwe standaard heeft gezet door beter te presteren dan andere modellen die momenteel beschikbaar zijn – inclusief OpenAI's GPT-4 – op het gebied van redeneren, wiskunde en codering. Claude 3 Sonnet biedt de beste combinatie van vaardigheden en snelheid, met twee keer de snelheid van eerdere Claude-modellen (voor de overgrote meerderheid van de werklasten) en een hoger intelligentieniveau. Terwijl Claude 3 Haiku, ontworpen om het snelste compacte model op de markt te zijn, een van de meest betaalbare opties is die op dit moment beschikbaar is in zijn intelligentiecategorie, met een bijna onmiddellijke reactiesnelheid die menselijke interacties nabootst.