Wouter Hoeffnagel - 18 maart 2024

PCI Nederland en Circular IT group gaan samenwerking aan

PCI Nederland B.V. (PCI) en Circular IT Holding B.V. (Circular IT group) gaan een strategische samenwerking aan. De partijen willen gezamenlijk circulaire IT-diensten en -goederen naar de markt brengen.

PCI Nederland en Circular IT group gaan samenwerking aan image

Circular IT group faciliteert binnen de samenwerking een portfolio van refurbished hardware, dat door PCI onder de naam PCI Greenline wordt verkocht. In aanloop richt de samenwerking zich op productcategorieën zoals computers en mobiele devices. De partijen willen dit in de toekomst uitbreiden met audiovisuele oplossingen en - afhankelijk van de markt - netwerk-, server- en storage-oplossingen.

Groeiende vraag naar duurzame oplossingen

Met de samenwerking speelt PCI in op de toenemende vraag naar duurzamere IT-oplossingen. Ook vergemakkelijkt de samenwerking gezamenlijke inspanningen in aanbestedingstrajecten, waarbij Circular IT group optreedt als leverancier van Lifecycle Management diensten en refurbished hardware.

De samenwerking is op 1 januari 2024 officieel van start gegaan voor de periode van drie jaar met een refurbished hardwareportfolio. De samenwerking op het gebied van aanbestedingen start op 1 juli 2024.

Op de foto v.l.n.r.: Sander van der Velden (CCO PCI) en Maarten de Roos (CEO Circular IT group)