Witold Kepinski - 19 maart 2024

Cegeka KubePort biedt platform voor engineering as a service

IT-dienstverlener Cegeka introduceert KubePort, een managed containerplatform dat is ontwikkeld om cloud-native development te vereenvoudigen en een DevSecOps-aanpak te faciliteren.

Cegeka KubePort biedt platform voor engineering as a service image

Onze huidige manier van applicatieontwikkeling is aan verandering onderhevig door de alomtegenwoordige adoptie van cloudoplossingen, microservices architecturen, DevSecOps-methodologieën en strengere regelgeving. Hoewel deze ontwikkelingen onmiskenbare voordelen bieden, heeft dit de manier van applicaties ontwikkelen, implementeren en onderhouden veranderd, waardoor ontwikkelaars zich bezig moeten houden met taken die veel verder gaan dan alleen het schrijven van code. Hun traditionele programmeertaken en vaardigheden zijn niet meer voldoende.

Cegeka pakt deze uitdagingen aan met KubePort, een cloud-native managed containerplatform. KubePort is Cegeka's oplossing voor klanten die een DevSecOps-aanpak willen hanteren en de voordelen van cloud-native technologieën willen benutten. Het is een managed service die begeleiding en ondersteuning biedt op drie niveaus van de IT-stack: infrastructuur, containerplatform en cloud-native tooling. KubePort is cloud-agnostisch, wat betekent dat het zowel op een public of private cloud kan draaien, en het is gebaseerd op industriestandaard tooling en frameworks. Deze oplossing is ontworpen om ontwikkelaars te ondersteunen, veiligheid en compliance te verzekeren, en een stabiele én consistente omgeving te bieden voor operationele teams.

In plaats van platform engineering teams samen te stellen en te onderhouden, wat kostbaar en tijdrovend kan zijn, kunnen organisaties profiteren van het platform engineering team van KubePort, dat zorgt voor een betrouwbaar en veilig softwareontwikkelingsproces.

"KubePort sluit aan bij de voorspelling van Gartner dat platform engineering een belangrijke strategische technologietrend zal zijn voor 2024," zegt Gaetan Willems, Global Director Hybrid Cloud bij Cegeka. "Door KubePort te gebruiken, kunnen organisaties voorop blijven lopen zonder de noodzaak van een in-house platform engineering team."

“In een tijd waarin elke seconde cruciaal is, biedt KubePort een snelle, veilige én betrouwbare oplossing, waardoor onze klanten kunnen blijven excelleren te midden van de concurrentie en de uitdagingen van vandaag. Met KubePort versnellen we de weg naar innovatie door snelheid en standaardisatie te brengen in de wereld van containerplatforms.Hierdoor kunnen bedrijven zich richten op innovatie in plaats van zich bezig te houden met hun ontwikkelinfrastructuur," verklaart Bas ter Heurne, Business Unit Manager Hybrid Cloud.