Redactie - 20 maart 2024

Oracle brengt Java 22 uit

Oracle kondigt de beschikbaarheid aan van Java 22. Java 21 (Oracle JDK 21) biedt duizenden verbeteringen op het gebied van prestaties, stabiliteit en beveiliging. Het omvat verbeteringen van de Java-taal, de API's, de prestaties en de tools die deel uitmaken van de JDK.

Oracle brengt Java 22 uit image

De nieuwste Java Development Kit (JDK) biedt updates en verbeteringen met 12 JDK Enhancement Proposals (JEP's). 

De nieuwste Java Development Kit (JDK) biedt updates en verbeteringen met 12 JDK Enhancement Proposals (JEP's). 

JDK 22 biedt taalverbeteringen van OpenJDK Project Amber (Statements before super[…], Unnamed Variables & Patterns, String Templates, en Implicitly Declared Classes en Instance Main Methods); 

verbeteringen van Project Panama (Foreign Function & Memory API en Vector API); 

functies gerelateerd aan Project Loom (Structured Concurrency en Scoped Values); 

kernbibliotheken en tool-mogelijkheden (Class-File API, Launch Multi-File Source-Code Programs, Stream Gatherers); 

en prestatie-updates (Region Pinning voor G1).

"De nieuwe verbeteringen in Java 22 stellen ontwikkelaars in staat om snel en eenvoudig functierijke, schaalbare en veilige applicaties te bouwen zodat organisaties wereldwijd hun activiteiten kunnen laten groeien", aldus Georges Saab, Senior Vice President Oracle Java Platform en voorzitter van OpenJDK. "Door verbeteringen te bieden die de ontwikkeling van applicaties stroomlijnen en het bereik van Java uitbreiden, ondersteunt Java 22 de ontwikkeling van een breed scala aan nieuwe apps en services voor zowel organisaties als ontwikkelaars."