Witold Kepinski - 19 maart 2024

Cohesity en NVIDIA werken nauwer samen rond GenAI

Cohesity, speler op het gebied van door AI aangedreven gegevensbeveiliging en -beheer, heeft een samenwerking aangekondigd met NVIDIA om organisaties te helpen de kracht van generatieve AI en gegevens veilig te ontsluiten met behulp van de onlangs aangekondigde NVIDIA NIM-microservices en door NVIDIA AI Enterprise te integreren in het Cohesity Gaia-platform.

Cohesity en NVIDIA werken nauwer samen rond GenAI image

Cohesity Gaia, de uitgebreide, gepatenteerde verzameling kunstmatige intelligentie (AI)-mogelijkheden van het bedrijf, zal NVIDIA NIM en aanvullende technologieën aanbieden als onderdeel van een versterkt multicloud-dataplatform van ondernemingsklasse, met kant-en-klare generatieve AI-oplossingen.

De nieuwste fondsenwervingsinspanningen van Cohesity resulteerden er ook in dat NVIDIA een nieuwe investeerder werd.

De integratie van Cohesity Gaia met NVIDIA AI Enterprise zal klanten ten goede komen door directe toegang te bieden tot de nieuwste AI-mogelijkheden om efficiëntere activiteiten te stimuleren, meer inzicht te bieden in beveiligingsrisico's en meer waarde uit hun gegevens te creëren. Deze mogelijkheden omvatten:

  • De mogelijkheid voor klanten en partners om domeinspecifieke en performante generatieve AI-modellen te creëren op basis van de door Cohesity beheerde gegevens van de klant, met behulp van NVIDIA NIM. Met deze krachtige combinatie kunnen Cohesity-klanten hun grote taalmodellen verfijnen met hun data en deze aanpassen aan de merkstem van hun organisatie.
  • Een tool waarmee klanten hun gegevens kunnen opvragen via een generatieve AI-assistent om inzichten uit hun gegevens te verkrijgen, zoals implementatie- en configuratie-informatie, beveiliging en meer.
  • De mogelijkheid voor de ontwikkelaars- en partnerecosystemen van Cohesity en NVIDIA om de secundaire gegevens van Cohesity te benutten. Dit betekent dat ecosysteempartners generatieve AI-apps kunnen bouwen die hun klanten nog diepere inzichten kunnen bieden op basis van hun data. Klanten kunnen de gegevens veilig beschikbaar maken op een gebruiksvriendelijke manier waarop partners en ontwikkelaars kunnen voortbouwen.

Met NVIDIA NIM kunnen klanten met Cohesity Gaia generatieve AI-intelligentie toevoegen aan gegevensback-ups en archieven. Hierdoor kunnen de bedrijven de kracht van NVIDIA-geoptimaliseerde generatieve AI naar alle Cohesity Data Cloud-klanten brengen. Door gebruik te maken van de kracht van op prestaties afgestemde en geoptimaliseerde NIM Cohesity Data Cloud-klanten kunnen ze de kracht van datagestuurde inzichten verkrijgen uit hun databack-ups en archieven, waardoor nieuwe niveaus van inzicht, efficiëntie, innovatie en groei worden ontketend.

Cohesity Gaia is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de steeds veranderende behoeften van klanten die de kracht van AI willen benutten om waardevolle inzichten uit hun bedrijfsgegevens op een veilige, beveiligde, conforme en verantwoorde manier te ontsluiten. Cohesity maakt al jaren gebruik van de kracht van AI/ML in verschillende toepassingen, zoals de jacht op ransomware, detectie van afwijkingen, informatie over bedreigingen, gegevensclassificatie, gegevensentropie en capaciteitsvoorspelling. Met de komst van Cohesity Gaia, gebaseerd op de Retrieval-Augmented Generation (RAG)-technologie, waarvoor patent is aangevraagd, zullen er nieuwe, opwindende mogelijkheden ontstaan ​​voor klanten om als nooit tevoren inzichten uit hun gegevens te analyseren en te ontdekken.

“Onze samenwerking en de investering van NVIDIA in ons bedrijf zijn een bewijs van de belofte die NVIDIA ziet in Cohesity als leider en innovator op het gebied van generatieve AI, zoals blijkt uit Cohesity Gaia”, aldus Sanjay Poonen, CEO en President van Cohesity. “Door deze samenwerking krijgen technologie- en bedrijfsleiders een unieke kans om de kracht van generatieve AI te benutten, informatie om te zetten in kennis, terwijl hun gegevens zowel compliant als veilig blijven.”

“Generatieve AI is een verschuiving van het computerplatform die een sluisdeur naar nieuwe productiviteitsmogelijkheden voor ondernemingen heeft geopend”, zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. “We werken samen met Cohesity om bedrijven in staat te stellen meer waarde uit hun gegevens te halen zonder de veiligheid of de beheerflexibiliteit in gevaar te brengen.”

Beschikbaarheid
Klanten kunnen meer leren over Cohesity Gaia , dat nu algemeen beschikbaar is en naar verwachting zal worden gevolgd door daaropvolgende integratie met NVIDIA AI Enterprise-mogelijkheden.