Witold Kepinski - 20 maart 2024

Snowflake en NVIDIA gaan samen AI-platform bieden

Snowflake kondigde op de AI-conferentie NVIDIA GTC aan hun samenwerking met NVIDIA uit te breiden, die zakelijke klanten nog meer mogelijkheden biedt met een AI-platform, door het fullstack NVIDIA versnelde platform samen te brengen met het trusted data fundament en de beveiligde AI van Snowflake’s Data Cloud.

Snowflake en NVIDIA gaan samen AI-platform bieden image

Samen leveren Snowflake en NVIDIA een veilige en formidabele combinatie van infrastructuur en rekencapaciteiten, ontworpen om AI-productiviteit te ontsluiten en te versnellen, en bedrijfstransformaties in elke sector te stimuleren. 

“Data zijn de brandstof voor AI en zijn essentieel voor het opstellen van een effectieve AI-strategie,” zegt Sridhar Ramaswamy, CEO van Snowflake. “Ons partnerschap met NVIDIA levert een veilig, schaalbaar en gebruiksvriendelijk platform voor vertrouwde bedrijfsdata. We nemen de complexiteit van AI weg, waardoor alle typen gebruikers, ongeacht hun technische expertise, snel en eenvoudig de voordelen van AI kunnen realiseren.” 

"Bedrijfsdata vormen de basis voor op maat gemaakte AI-toepassingen die intelligentie kunnen genereren en nieuwe inzichten kunnen onthullen," zegt Jensen Huang (foto), oprichter en CEO van NVIDIA. "Het integreren van NVIDIA's versnelde rekencapaciteiten en software in het dataplatform van Snowflake kan de adoptie van AI door bedrijven een enorme boost geven door klanten te helpen bij het bouwen, implementeren en beheren van veilige generatieve AI-toepassingen. Voortbouwend op de door Snowflake en NVIDIA’s eerder aangekondigde integratie van NVIDIA NeMo, zijn Snowflake-klanten binnenkort in staat om NVIDIA NeMo Retriever rechtstreeks te gebruiken bij hun bedrijfseigen data in de Data Cloud, terwijl databeveiliging, privacy en governance naadloos worden onderhouden door de ingebouwde mogelijkheden van Snowflake. NeMo Retriever verbetert de prestaties en schaalbaarheid van chatbot-toepassingen en kan de time to value voor de meer dan 400 ondernemingen die al AI-toepassingen bouwen met Snowflake Cortex versnellen (sommige functies zijn nog in preview), Snowflake’s volledig beheerde grote taalmodel (LLM) en vector search service."

De uitgebreide samenwerking omvat ook de beschikbaarheid van NVIDIA TensorRT software om lage latentie en hoge verwerkingscapaciteit te leveren voor deep learning inference-toepassingen om LLM-gebaseerde zoekmogelijkheden te verbeteren. 

NVIDIA’s versnelde rekenkracht ondersteunt verschillende AI-producten van Snowflake, waaronder Snowpark Container Services, als ook: 

Snowflake Cortex LLM Functies (public preview)Met Snowflake Cortex LLM Functies kunnen gebruikers met SQL-vaardigheden kleinere LLM’s inzetten om specifieke taken kosteneffectief aan te pakken, waaronder sentimentanalyse, vertalen en samenvatten in seconden. Geavanceerdere gebruiksscenario’s omvatten de ontwikkeling van AI-toepassingen in minuten met behulp van krachtige modellen van onder meer Mistral AI en Meta.  

Snowflake Copilot (private preview)Snowflake’s LLM-aangedreven assistent, Snowflake Copilot, brengt generatieve AI naar dagelijkse Snowflake-codetaken met natuurlijke taal. Gebruikers kunnen vragen stellen over hun data in platte tekst, SQL-query’s schrijven voor relevante datasets, query’s verfijnen, inzichten filteren en meer. 

Document AI (private preview)Document AI helpt ondernemingen om met LLM’s gemakkelijk inhoud zoals factuurbedragen of contractuele voorwaarden uit documenten te extraheren en resultaten te verfijnen met behulp van een visuele interface en natuurlijke taal. Klanten gebruiken Document AI om hun teams te helpen handmatige fouten te verminderen en efficiëntie te verhogen met geautomatiseerde documentverwerking.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024