Wouter Hoeffnagel - 21 maart 2024

Nvidia's LATTE3D zet tekst om in 3D-modellen

Nvidia introduceert LATTE3D, een AI-model dat tekst kan omzetten in 3D-weergaven van objecten en dieren. De 3D-objecten kunnen worden gebruikt voor onder meer het ontwikkelen van videogames, advertentiecampagnes, digitale ontwerpen of virtuele trainingsomgevingen voor robots.

Nvidia's LATTE3D zet tekst om in 3D-modellen image

“Een jaar geleden duurde het een uur voordat AI-modellen 3D-beelden van deze kwaliteit genereerden – en de huidige stand van de techniek is nu ongeveer 10 tot 12 seconden”, zegt Sanja Fidler, vice-president van AI-onderzoek bij NVIDIA. Het team van Fidler ontwikkelde LATTE3D. “We kunnen nu een orde van grootte sneller resultaten produceren, waardoor het vrijwel realtime genereren van tekst naar 3D binnen bereik komt voor makers uit verschillende sectoren.”

Meerdere opties

Op basis van een tekst prompt geeft LATTE3D meerdere opties. Gebruikers kunnen selecteren hieruit een object en laten hiervan de kwaliteit optimaliseren, wat enkele minuten in beslag neemt. Het object kan vervolgens worden geëxporteerd naar grafische software als NVIDIA Omniverse.

Meer informatie is hier beschikbaar.