Witold Kepinski - 25 maart 2024

ITQ en HashiCorp werken strategisch nauwer samen

ITQ heeft haar strategische partnerschap met HashiCorp, leider op het gebied van automatisering van cloudinfrastructuur, geformaliseerd en aangekondigd tijdens KubeCon EU 2024 in Parijs.

ITQ en HashiCorp werken strategisch nauwer samen image

Deze samenwerking staat in directe lijn met het doel van ITQ om haar positie als toonaangevende provider van hybride en multi cloud-platforms in Europa te versterken. Door de oplossingen van HashiCorp te integreren in haar aanbod, wil ITQ de initiatieven van haar klanten op het gebied van cloudtransformatie vergemakkelijken, waarmee het provisioneren, beveiligen, verbinden en laten draaien van multi cloud-omgevingen vereenvoudigd wordt.

HashiCorp's suite, inclusief HashiCorp Terraform, Vault, Consul, en Boundary biedt essentiële mogelijkheden voor veilige, efficiënte automatisering en beheer van private, hybride en multi cloud-infrastructuur. Met dit partnerschap kan ITQ haar diensten verder uitbreiden, waarmee ze haar klanten geavanceerde oplossingen kan bieden op het gebied van cloudactiviteiten, beveiliging en netwerkconnectiviteit.

"Het partnerschap met HashiCorp biedt ons de mogelijkheid onze oplossingen te versterken, waarmee we klanten kunnen voorzien van geavanceerde tools voor hun cloudinfrastructuur," aldus de CTO van ITQ, Jeffrey Kusters. "De staat van dienst van HashiCorp's in het leveren van innovatieve cloudoplossingen helpt bij onze missie om onze klanten te ondersteunen bij hun reis van digitale transformatie."

HashiCorp ziet dit partnerschap al een mogelijkheid om haar bereik in Europa, met name in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk, verder te vergroten, omdat ITQ vanuit de diverse plaatselijke kantoren in die landen opereert. "De samenwerking met een zeer gecommitteerd partner als ITQ biedt ons de mogelijkheid met meer organisaties contact te leggen die hun cloudinfrastructuur willen optimaliseren," aldus Anna-Maria Löweberg, Senior Director of Partners bij HashiCorp. "Met deze samenwerking vergroten we ons marktaandeel aanzienlijk binnen de cruciale Europese markten en we zijn dan ook zeer verheugd om samen te werken met een bedrijf dat onze toewijding aan cloudtransformatie deelt."

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024