Witold Kepinski - 25 maart 2024

EdTech start-up Collow haalt half miljoen euro op

Collow, een EdTech start-up die zich inzet voor bij-en omscholing in IT-vaardigheden, heeft €500.000 seed capital opgehaald in een investeringsronde die werd geleid door NL Investeert. Met dit geld zet het e-learningplatform vol in op AI. Daarnaast start de onderneming een consultancyafdeling die klanten ondersteunt bij het verzamelen, structureren en digitaliseren van kennis en expertise.

EdTech start-up Collow haalt half miljoen euro op image

Het platform van Collow biedt organisaties de mogelijkheid om hun eigen e-learningomgeving in te richten en trainingen te transformeren naar effectieve e-learnings. “Door slim gebruik te maken van onze bestaande trainingen en AI voor het creëren van content en het ontwikkelen van trainingvideo’s, maken we leren toegankelijk, effectief en schaalbaar”, aldus Arjan Dost, CEO van Collow.

The great reskill

Dat is hard nodig, want Nederland staat voor een grote opgave. 1,6 miljoen Nederlandse banen dreigen te verdwijnen, terwijl er een chronisch tekort is aan IT’ers en er steeds meer IT-vaardigheden nodig zijn. Het bij- en omscholen van professionals naar IT-functies is een belangrijk onderdeel van het toekomstbestendig maken van de Nederlandse arbeidsmarkt.

Binnen 6 uur gefund

De fundingronde ging via een crowdfundingsconstructie, die binnen 6 uur vol zat dankzij investeringen van 83 investeerders. Dit geeft Collow het vertrouwen dat Nederland klaar is voor geavanceerde e-learningoplossingen. Collow verkoopt haar e-learningplatform nu al aan verscheidene organisaties, en onderhoudt daarnaast een open toegankelijk platform, waarop iedereen met interesse in IT gratis e-learnings kan volgen. ‘Op deze manier helpen we ook mensen aan IT-kennis die daar via hun werkgever geen toegang tot hebben. Zo maximaliseren we onze impact.’ – Koen Rots, COO van Collow.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024 V3