Wouter Hoeffnagel - 25 maart 2024

Yasmine Riechers is CEO van Georg Neumann

Yasmine Riechers (foto) is benoemd tot de nieuwe CEO van Georg Neumann GmbH, een dochteronderneming van de Sennheiser Group. In haar nieuwe rol als opvolger van Ralf Oehl is ze verantwoordelijk voor het verder uitbreiden van Georg Neumann's wereldwijde activiteiten en het bevorderen van de strategische koers. Riechers was eerder Hoofd van het Corporate Development Office van de Sennheiser Groep.

Yasmine Riechers is CEO van Georg Neumann image

Yasmine begint meteen aan haar nieuwe rol. Ze was recent lid van de Extended Executive Management Board van de Sennheiser Groep, waar ze aan het hoofd stond van het Corporate Development Office. Daarvoor werkte ze bij Sennheiser Greater China als Operations Director en later als Country Manager. Haar loopbaan begon in 2008 bij Sennheiser in Human Resources. Vervolgens werkte ze als Project Manager bij Vier S Beteiligungsgesellschaft en later als General Manager bij BR Science and Technology en General Manager bij de Traction Transformer Division van Siemens in China. In 2015 keerde Yasmine Riechers terug naar de Sennheiser Groep. Ze studeerde economie aan de Universiteit van Paderborn en bracht een semester door aan de Nottingham Trent University. Daarna vervolgde ze haar studie aan de Universiteit van Birmingham, waar ze in 2011 afstudeerde met een masterdiploma in internationale bedrijfskunde.

Samen met haar voorganger Ralf Oehl was ze al betrokken bij de verdere ontwikkeling van de strategische koers van Neumann. Beiden waren met name verantwoordelijk voor de integratie van Merging Technologies.