Witold Kepinski - 25 maart 2024

EGP biedt alternatief voor VMware

EGP Dutch Service Cloud Solutions uit Gouda lanceert een platform als alternatief voor VMware partners. De onrust in de markt rondom de overname van VMware door Broadcom is groot, aldus EGP. IT-dienstverleners met een VMware cloud platform vrezen de aanzienlijke kostenstijging door het veranderende licentieprogramma en staan met hun rug tegen de muur. EGP zegt met een 'geruststellend antwoord' te komen.

EGP biedt alternatief voor VMware image

Door de overname en de ingrijpende wijzigingen die Broadcom per 1 april doorvoert binnen haar partnerprogramma, is de continuïteit van VMware platformen onder druk komen te staan., aldus EGP. Partners die gebruik willen blijven maken van VMware worden geconfronteerd met een onevenredig hoge prijsstijging meldt EGP.

“Wij maken eveneens gebruik van VMware technologie. De prijsverhoging die wij noodzakelijkerwijs moeten doorvoeren naar onze business partners past niet bij de identiteit van ons bedrijf. Wij vinden dat onze business partners zich niet afhankelijk moeten voelen en altijd een keuze moeten hebben.” Aldus Piet Honkoop, CTO van EGP.

EGP anticipeert hierop door de multi hypervisor strategie die zij reeds bieden uit te breiden. Het nieuwe platform is technisch onafhankelijk en blijvend volgens Honkoop betaalbaar zonder concessies te doen aan de kwaliteit en continuïteit die business partners van EGP gewend zijn,

Business partners krijgen de keuze welke hypervisor de voorkeur heeft. De overstap naar een nieuw virtualisatie platform heeft impact maar EGP denkt zo ook perspectief te bieden voor VMware partners in de Nederlandse markt die door het abrupt beëindigen van het VMware contract geen toegang meer hebben tot deze technologie.

Door een vlotte besluitvorming en uitrol van het nieuwe platform kan dit het alternatief zijn en een vangnet voor diverse IT-dienstverleners en distributeurs zo meldt Honkoop. “Omdat wij jarenlange ervaring hebben met meerdere hypervisors was het voor ons vanzelfsprekend om deze stap te nemen. Het platform is uitgebreid getest en we hebben inmiddels onze eerste eigen VMware servers gemigreerd. Dat gaf voldoende zekerheid dat wij te maken hebben met een platform waarop bedrijfskritische omgevingen goed kunnen werken. Inmiddels zijn wij bezig om het nieuwe platform voor onze business partners te lanceren.”, aldus Piet Honkoop.