Witold Kepinski - 27 maart 2024

Meer AIOps mogelijkheden HPE Aruba Networking Central met GenAI

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt de uitbreiding van haar AIOps-netwerkbeheermogelijkheden aan. HPE integreert verschillende generative AI (GenAI) Large Language Models (LLM’s) in HPE Aruba Networking Central, HPE’s cloud-native netwerkbeheeroplossing, gehost op het HPE GreenLake Cloud Platform. Tegelijkertijd kondigt HPE aan dat Verizon Business hun managed services portfolio uitbreidt om HPE Aruba Networking Central op te nemen.

Meer AIOps mogelijkheden HPE Aruba Networking Central met GenAI image

Anders dan andere GenAI-netwerkbenaderingen, die simpelweg API-calls naar publieke LLM’s sturen, is HPE Aruba Networking Central's nieuwe autonome set van LLM’s ontworpen met innovatieve preprocessing en guardrails. Deze aanpassingen verbeteren de gebruikerservaring en vergroten de operationele efficiëntie met een focus op zoeksnelheid, nauwkeurigheid en dataprivacy. Met een van de grootste data lakes in de sector verzamelt HPE Aruba Networking telemetry van bijna vier miljoen netwerkbeheerde devices en meer dan 1 miljard unieke klant-endpoints. Deze inzichten drijven HPE Aruba Networking Central's machine learning modellen aan voor voorspellende analytics en aanbevelingen. De nieuwe GenAI-LLM-functionaliteit wordt verwerkt in HPE Aruba Networking Central’s AI zoekfunctie voor diepere inzichten, betere analytics en meer proactieve mogelijkheden.

HPE Aruba Networking blijft zich inzetten voor AI-veiligheid met een security-first aanpak voor Personal & Customer Identifiable Information (PII/CII). De LLM’s zijn namelijk “sandboxed” in HPE Aruba Networking Central, dat werkt op het HPE GreenLake Cloud Platform. HPE Aruba Networking Central verzekert ook beveiliging van klantdata met eigen LLM’s die PII/CII-data verwijderen en zoeknauwkeurigheid vergroten, terwijl het antwoord op vragen van netwerkbeheer binnen secondes beschikbaar is.

Als onderdeel van de uitgebreide mogelijkheden zijn HPE Aruba Networking Centrals-trainingsets voor de GenAI-modellen tot wel tien keer groter dan andere cloud gebaseerde platforms en bevatten ze tienduizenden van HPE Aruba Networking afkomstige documenten in het publieke domein. Daarnaast bevatten ze antwoorden op meer dan drie miljoen vragen die over vele actieve jaren zijn vastgelegd in het klantenbestand.

“Moderne netwerkklanten eisen security-first, AI-powered inzichten in hun bedrijfskritische infrastructuur. Dat leveren we met deze verbetering,” zegt David Hughes, chief product officer, HPE Aruba Networking. “HPE breidt hun ervaring met AI-innovatie uit met deze stap en HPE Aruba Networking Central's nieuwe aanpak van het inzetten van verschillende LLM-modellen om de mogelijkheden van GenAI te omarmen.”

Beschikbaarheid

Sinds de introductie in 2014 biedt HPE Aruba Networking Central krachtige mogelijkheden om netwerken te configureren, beheren, monitoren en troubleshooten via wired en wireless LAN, WAN en IoT. Zo integreert het functies door de hele levenscyclus van netwerkoperaties. De nieuwe GenAI- LLM-gebaseerde zoekmachine is vanaf nu beschikbaar bij elke licentie. HPE Aruba Networking Central is ook opgenomen in het HPE GreenLake for Networking (NaaS) abonnement en beschikbaar via het HPE GreenLake platform.

“Tegenwoordig zoeken klanten naar praktische AI-applicaties die waardevolle verbeteringen kunnen maken in hun bedrijf,” zegt Will Townsend, VP & Principal Analyst bij Moor Insights and Strategy. “Wanneer het gaat om effectief netwerkbeheer zijn data en modellen belangrijk. AI is niet nieuw voor netwerk- en securityoperaties. De uitdaging zit in het nauw afstemmen van query’s met AI-algoritmes om relevante en waardevolle bedrijfsuitkomsten te leveren. Een set van met purpose gebouwde LLM’s geleverd in een self-contained sandbox biedt het beste van privacy en prestaties. Met deze HPE Aruba Networking Central-aankondiging lanceert HPE aantrekkelijke generative AI-functionaliteit die prestaties niet opoffert aan verbeterde security.”

Partners zoals Verizon Business gebruiken HPE Aruba Networking Central of Verizon Managed SD Branch om organisaties te helpen hun netwerk en applicatieprestaties te verbeteren. Zo helpen deze oplossingen om meer agile en voorspelbare uitkomsten te ondersteunen zonder inhouse IT-middelen te belasten.

Lees meer over de aankondiging in de HPE Aruba Networking blog “Let’s welcome GenAI’s arrival in HPE Aruba Networking Central”.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024