Hans Steeman - 28 maart 2024

Solix richt zich op de data driven enterprise

Solix Technologies uit Santa Clara (Californië) is een leverancier van cloudoplossingen voor gegevensbeheer. Het concept voorziet data gestuurde ondernemingen van oplossingen voor digitale transformatie, waaronder Enterprise Archiving, Enterprise Data Lake, Consumer Data Privacy en Enterprise Content Services.

Solix richt zich op de data driven enterprise image

Solix helpt data gedreven ondernemingen bij het beheren en integreren van data om sneller meerwaarde te creëren tegen lagere kosten.

SOLIXCloud Common Data Platform biedt een Information Lifecycle Management (ILM)-raamwerk voor privacy-naleving en beheer van huidige en historische gegevens. Het bedrijf bestaat sinds 2002 en heeft circa 350 medewerkers. Tijdens de recente IT Press Tour sprak Dutch IT Channel met het management over de manier waarop Solix te werk gaat en waarom het product anders is.

John Ottman (foto), de Executive Chairman van Solix, we hebben een missie: “We willen wereldwijd bedrijfsinformatie organiseren met geoptimaliseerde infrastructuur, gegevensbeveiliging, analyse en AI. Ons startpunt is de applicatie en dus niet de data in een datalake.” Daarmee kijkt Solix in tegen gestelde richting van wat andere bedrijven doen.

Zoals Executive Chairman John Ottman uitlegde: "Bijna alles wat we hebben kunnen bereiken, is een functie van het samenwerken met klanten aan projecten. Al onze producten zijn zo'n beetje op die manier ontwikkeld. We houden ervan om op een zeer collaboratieve basis met onze klanten om te gaan."

De kern van de oplossingssuite van Solix is het Solix Common Data Platform (CDP). Deze end-to-end enterprise data fabric biedt uitgebreide mogelijkheden voor het beheer van metadata, data governance en data discovery. Het CDP kan verbinding maken met en gegevens verzamelen uit honderden verschillende bronnen.

Ottman: "Het grote punt is dat het Solix Common Data Platform alle gegevens overal vandaan kan verzamelen. Het systeem praat met de mainframes, verzamelt IoT-gegevens, sociale gegevens, gestructureerde ERP-gegevens, bestanden en willekeurige bestanden. Het is ontworpen om dat allemaal te verzamelen."

Zodra de gegevens zijn verzameld, gaat Solix CDP aan het werk:

  • Enterprise Archiving optimaliseert de infrastructuur door verouderde gegevens en applicaties te archiveren en buiten gebruik te stellen.
  • Het Enterprise Data Lake maakt integratie en forwarding van gegevens naar verschillende systemen mogelijk voor analyse, business intelligence, AI/ML en meer.
  • Enterprise Content Services biedt veilige, gecertificeerde en goedkope opslag, archivering en integratie van bestanden.

Door: Hans Steeman