Redactie - 27 maart 2024

Arista medeoprichter schikt voor 1 miljoen dollar in handel met voorkennis

De Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangekondigd dat Andy Bechtolsheim, medeoprichter van Sun Microsystems en Arista Networks, heeft ingestemd om 999.999 dollar te betalen om schikking te treffen inzake beschuldigingen van handel met voorkennis.

Arista medeoprichter schikt voor 1 miljoen dollar in handel met voorkennis image

De SEC beweert dat Bechtolsheim in juli 2019, terwijl hij voorzitter was van Arista, op de hoogte was van een aanstaande overname van Acacia Communications. Hij zou vervolgens winstgevend hebben gehandeld op basis van deze vertrouwelijke informatie, voordat Cisco aankondigde dat het Acacia zou kopen voor 70 dollar per aandeel.

Bechtolsheim heeft zonder toe te geven of te ontkennen ingestemd met de schikking. Hij zal 999.999 dollar terugbetalen. Bechtolsheim is ook akkoord dat hij vijf jaar wordt uitgesloten van het dienen als functionaris of directeur van een beursgenoteerd bedrijf, aldus de SEC in een verklaring.

De overname van Acacia door Cisco werd in juni 2019 aangekondigd voor een bedrag van $2,6 miljard. De deal werd in december 2019 afgerond.