Witold Kepinski - 29 maart 2024

NTT DATA ontwikkelt datacenter in Berlijn

NTT DATA, een aanbieder van IT-technologie en diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus zal ontwikkelen. De ingebruikname is in Berlijn, een belangrijke Tier 2-datacentermarkt in Europa. Deze uitbreiding maakt deel uit van NTT DATA's wereldwijde uitbreidingsplannen om te voldoen aan een groeiende vraag naar datagebruik en rekenkracht, met meer dan 10 miljard dollar aan verwachte groei in datacenters voor de boekjaren 2023-27 over de hele wereld.

NTT DATA ontwikkelt datacenter in Berlijn image

De nieuwe campus beslaat 10,8 hectare en zal een geplande capaciteit van 96MW aan bedrijfskritische IT-gegevens ondersteunen, verdeeld over twee datacenters. De locatie ligt 30 km ten westen van Berlijn, in de gemeente Brieselang. De bouw start naar verwachting in 2025.

Het nieuwe datacenter is een aanvulling op de bestaande Berlijn 1 en Berlijn 2 campussen van NTT DATA. Berlijn is van grote betekenis door haar geografische ligging, de toenemende dichtheid van de infrastructuur, de diversificatie en grote vraag van klanten en de nabijheid van de federale overheid. Het bedrijf heeft sinds 2019 ook een datacenter in Schiphol, Amsterdam 1 Data Center, met een capaciteit van 40 MW aan IT-vermogen en een oppervlakte van 16.000 m² computervloer.

"Berlijn is een belangrijke markt in ons groeiende portfolio en speelt een cruciale rol in onze uitbreidingsplannen", zegt Doug Adams, Chief Executive Officer en President bij NTT Global Data Centers. "Deze ontwikkeling versterkt onze aanwezigheid en maakt de weg vrij om ook tot andere Tier 2-markten toe te treden. Het stimuleert onze aanhoudende groei en leiderschap in de datacenterbranche terwijl we blijven beantwoorden aan de behoeften van onze klanten."

"Extra capaciteit bieden blijft onze focus, en daarom breiden we uit in zowel Tier 1- als Tier 2-markten in Europa", zegt Florian Winkler, Chief Executive Officer EMEA en Global Chief Operating Officer bij NTT Global Data Centers. "De uitbreiding in Berlijn borduurt voort op onze eerdere successen in de ontwikkeling van datacenters op het Europese vasteland en in het Verenigd Koninkrijk. We kijken ernaar uit om deze nieuwe vestiging te realiseren in samenwerking met de lokale autoriteiten en betrokkenen."

Eerder kondigde het bedrijf nog de ontwikkeling aan van een nieuwe datacentercampus buiten Parijs, die 14,4 hectare groot is en een geplande capaciteit van 84MW aan bedrijfskritische IT-gegevens ondersteunt, verdeeld over drie datacenters. NTT DATA beheert momenteel 48 datacenters in zeven landen in EMEA, met meer dan 429MW aan bedrijfskritische IT-gegevens en 212MW aan geplande uitbreiding. NTT DATA blijft snel uitbreiden om aan de toenemende vraag te voldoen, met nieuwe datacentercampussen in Virginia in de Verenigde Staten en in Noida en Chennai in India. Tijdens dit proces streeft het bedrijf ernaar om NTT DATA's netto-nul emissiedoelstelling voor de eigen activiteiten te behalen, inclusief 100% hernieuwbare energie in 2030.