Witold Kepinski - 29 maart 2024

WSO2: platformless vergemakkelijkt ontwikkeling van applicaties

WSO2 introduceert platformless. Softwareleveringsplatforms hebben de levering versneld en de schaalbaarheid van zakelijke apps en systemen verbeterd. Platformless biedt een eenvoudiger en effectiever model door de complexiteit van deze systemen weg te nemen en tegelijkertijd de ontwikkelaarservaring te behouden en te verbeteren. Dit meldt Asanka Abeysinghe (foto), Senior Vice President & Chief Technology Officer van WSO2, op een onlangs gehouden event van Yenlo en WSO2 in het Louwman Museum in Den Haag.

WSO2: platformless vergemakkelijkt ontwikkeling van applicaties image

Door de toenemende uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd met platforms voor de levering van zakelijke applicaties ofwel bedrijfssoftware, biedt platformless een oplossing, zo zei Abeysinghe tijdens het Yenlo event. 

Platformless wordt mogelijk gemaakt door het naadloos samengaan van vier technologiedomeinen:

Platformless = API-First + Cloud Native Middleware + Platform Engineering + Developer Experience

API’s vormen de fundamentele bouwsteen van moderne software. Cloud-native middleware is de runtime-infrastructuur die nodig is voor het bouwen en uitvoeren van cloud-native gedistribueerde systemen. Platform Engineering bouwt interne ontwikkelaarsplatforms (IDP) die DevOps en Site Reliability Engineering (SRE) combineren om bedrijfsontwikkelaars volledig te ondersteunen. Uitzonderlijke ontwikkelaarservaring (DX) om ontwikkelaars te ontketenen en in staat te stellen autonoom en toch veilig te werken, is de ultieme overwinning van platformloos, omdat hierdoor de focus kan worden verlegd naar applicaties van platforms.

Deze combinatie ondersteunt de volledige levenscyclus van bedrijfssoftware-engineering en levert een platformloze ervaring voor de onderneming.

Lees dit GitHub-artikel voor meer informatie. Daarin staat de definitie van platformless en bespreken de auteurs hoe een platformless aanpak de ontwikkeling van bedrijfssoftware vergemakkelijkt.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei