Wouter Hoeffnagel - 03 april 2024

Check Point bundelt krachten met Microsoft

Check Point Software Technologies gaat een samenwerking aan met Microsoft. Het bedrijf zet de Microsoft Azure OpenAI Service in ter ondersteuning van Check Point Infinity AI Copilot. Dit is een generatieve AI-service die automatisering gebruikt voor het versnellen van het beveiligingsbeheer en verhogen van de effectiviteit van beveiliging door incident sneller te mitigeren.

Check Point bundelt krachten met Microsoft image

Bedrijven die overstappen op cloudomgevingen staan voor twee grote uitdagingen: toenemende cyberdreigingen en een tekort aan cyberbeveiligingsexperts. Door deze situatie lopen organisaties een groter risico op geavanceerde cyberaanvallen, vaak zonder voldoende middelen om effectief te reageren. Check Point Infinity AI Copilot pakt deze problemen aan door AI te gebruiken om zowel veelvoorkomende als complexe beveiligingstaken te automatiseren, waardoor de werklast voor beveiligingsteams wordt verlicht, terwijl ook de effectiviteit van de beveiliging tegen de meest geavanceerde aanvallen wordt verbeterd.

Dankzij de samenwerking breidt Check Point Infinity AI Copilot uit met geavanceerde grote taalmodellen (LLM's) geleverd door Microsoft. Het bedrijf wil zo cyberbeveiligingsuitdagingen efficiƫnter en effectiever aanpakken. De combinatie biedt:

  • Versnelde Administration Resolution Times: Het gebruik van AI om de tijd die nodig is om beveiligingsbeheertaken te voltooien met wel 90% te verminderen, inclusief eventanalyse, probleemoplossing en beleidswijzigingen.
  • Geavanceerde incident respons: Gebruik van AI en automatisering bij het opsporen van bedreigingen op grote schaal, operationele analyse, herstel en oplossen van incidenten.
  • Unified Cloud-delivered Protection: Biedt uitgebreide AI-ondersteunde beveiliging over het hele Check Point Infinity Platform - van netwerk tot cloud tot werkruimte - waardoor het een allesomvattende copiloot wordt, ondersteund door de naadloze integratie van Azure OpenAI Service.

LLM's beschermen tegen kwetsbaarheden

Ook biedt Check Point de mogelijkheid LLM's te beschermen tegen kritiek kwetsbaarheden. Denk daarbij aan prompt injectie, het omzeilen van native beveiligingscontroles, schadelijke spraak en hallucinaties.

Check Point ontwikkelde en implementeerde zijn eigen prompt engineering, gebruikmakend van retrieval augmented generation (RAG) best practice. Voor Infinity AI Copilot wordt RAG gebruikt om de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de service te verbeteren met feiten uit Check Point-bronnen, waaronder het communityforum (CheckMates genaamd), de eigen productdocumentatie en interne databases voor productspecifieke data.

"Onze relatie met Check Point onderstreept onze gezamenlijke inzet om AI-technologie te gebruiken om cyberbeveiliging te verbeteren", zegt Anat Gil, Partners Lead Microsoft Zuid-Oost Europa. "Door Microsoft Azure OpenAI Service te integreren met Check Point Infinity AI Copilot, bevorderen we niet alleen de mogelijkheden van AI bij het beschermen van digitale omgevingen, maar stellen we organisaties ook in staat om veilig en vol vertrouwen door het digitale landschap te navigeren, waardoor de effectiviteit van hun huidige beveiligingspersoneel sterk wordt verbeterd."