Witold Kepinski - 03 april 2024

Royal FloraHolland tekent opnieuw voor vijfjarige samenwerking met Conclusion

Royal FloraHolland gaat opnieuw een vijfjarige samenwerking aan met business transformatie en IT-dienstverlener Conclusion. Het betreft een verlenging van de samenwerking die in 2017 werd gestart met de uitbesteding van managed services IT-diensten en het naar de public cloud brengen van het applicatielandschap.

Royal FloraHolland tekent opnieuw voor vijfjarige samenwerking met Conclusion image

Conclusion gaat Royal FloraHolland verder ondersteunen bij de digitale transformatie die de organisatie een unieke positie in de branche verleent. Royal FloraHolland werkt samen met kwekers en kopers aan een toekomstbestendige sierteeltmarktplaats met één digitaal platform en fysieke hubs. Daarnaast worden kwekers ondersteund met diensten op het gebied van makkelijk handelen, passende logistiek en slim ondernemen.

Van fysieke veiling naar digitaal handelsplatform
Royal FloraHolland heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet om zich strategisch te ontwikkelen als internationaal leidende sierteeltmarktplaats met een digitaal handelsplatform voor kwekers en kopers, waar vraag en aanbod samenkomen. Hiermee wordt gestreefd naar optimale prijsvorming tegen zo laag mogelijke kosten. Dankzij het digitale handelsplatform handelen kopers en kwekers over de hele wereld direct met elkaar en worden hun commerciële processen efficiënter georganiseerd.

Cloudnative architectuur
Met het nieuwe platform neemt Royal FloraHolland een positie in als hét platform voor wereldwijde handel in sierteelt. Om deze strategische ambitie te realiseren, slaan Royal FloraHolland en Conclusion de handen ineen om de processen verder te digitaliseren en het IT-landschap door te ontwikkelen op basis van een cloudnative architectuur. Royal FloraHolland en Conclusion werken samen in DevOps teams en dragen zo zorg voor de vernieuwing en continuïteit van de applicaties en de onderliggende infrastructuur. Daarnaast ondersteunt Conclusion Royal FloraHolland bij de operationele service integratie van derde partijen en SaaS-oplossingen in haar IT-landschap.

Een specialist voor iedere uitdaging
Om Royal FloraHolland goed te ondersteunen, maakt Conclusion slim gebruik van het eigen ecosysteem door de juiste specialisten in te schakelen. Conclusion Mission Critical speelt een grote rol in de infrastructuurdienstverlening en levert ‘nachtrust as a service’ met het 24/7 operations center en het beheer van het cloudplatform. Conclusion Enablement draagt zorg voor de levering van DevOps diensten, -specialisten en -enablers op het gebied van applicatieontwikkeling en -beheer. Ook adviseert Conclusion proactief over duurzame oplossingen, bijvoorbeeld als het gaat om het verkleinen van de footprint door middel van digitalisering of het slimmer gebruikmaken van koelcellen.

David van Mechelen, CFO van Royal FloraHolland, zegt over de samenwerking: "We werken al zeven jaar samen met Conclusion voor een deel van ons IT-landschap. Conclusion heeft daarin een grote prestatie geleverd in de migratie naar AWS (Amazon Web Services). Hiermee hebben we ons voorbereid op onze volgende digitale stappen. We zijn tevreden dat we de samenwerking opnieuw voor de komende vijf jaar hebben vastgelegd. Onze ambities zijn groot, ons tempo ligt hoog en we hebben er alle vertrouwen in dat we de lijn die we de afgelopen jaren gezamenlijk hebben ingezet, succesvol met elkaar gaan doortrekken.”

Engbert Verkoren, CEO van Conclusion, zegt over de contractverlenging: “We zijn ontzettend blij dat we de goede samenwerking met Royal FloraHolland gaan voortzetten. Samen hebben we de afgelopen jaren enorme stappen gezet in het moderniseren van het IT-landschap en konden we bijdragen aan de groei van Royal FloraHolland. In het vervolg van de samenwerking gaan we elkaar ook op internationaal vlak versterken. We werken vanuit ons ecosysteem met een enthousiast en betrokken team en kijken er met veel plezier naar uit om de komende jaren bij te dragen aan de realisatie van de strategische ambitie en doelstellingen van Royal FloraHolland.”