Wouter Hoeffnagel - 05 april 2024

Angelo Bul versterkt Raad van Advies Vooruit

Angelo Bul (foto) versterkt de Raad van Advies van Vooruit. De raad bestaat nu uit drie industry experts die de directie ondersteunen met kennis, ervaring en hun netwerk.

Angelo Bul versterkt Raad van Advies Vooruit image

Bul is een ervaren manager en bestuurder in de IT wereld. In 2003 startte hij bij Getronics als VP sales. In 2007 is Bul benoemd tot EVP Sales bij KPN en later tot EVP KPN Fiber. Als country manager ZTE heeft hij ZTE verder op de kaart gezet en uitgebouwd tot een belangrijke speler. In 2021 is hij door Dustin binnengehaald om de Benelux LCP (large corporate & Public) tak te leiden en verder sturing te geven, ook was hij lid van het Management van Dustin International.

Maaike Dekkers-Duijts, CEO van Vooruit: "Wij zijn zeer blij met de komst van Angelo Bul en deze drie man sterke Raad van advies. Zowel de uitbreiding van onze dienstverlening als het in goede banen begeleiden van de organisatorische groei zijn belangrijke agenda-onderwerpen waar de RvA ons in adviseert en als klankbord fungeert."

Roelof Douwstra en Ron de Mos

De Raad van Advies bestaat verder uit Roelof Douwstra en Ron de Mos. Douwstra is na zijn start bij Pink Elephant in Voorburg in 1992 samen met 4 partners het organisatie-adviesbedrijf voor IT, Quint Wellington Redwood gestart. Dit bedrijf groeide uit tot een internationaal adviesbureau met vestigingen op verschillende continenten. Binnen en buiten Quint heeft Roelof veel rollen vervuld, van Consultant tot en met de Raad van Commissarissen. Na ruim 30 jaar heeft Roelof in 2021 zijn deel verkocht aan een nieuwe internationale partner die nu bekend staat onder de naam Eraneos. In de tussentijd is hij adviseur van verschillende directies binnen en buiten de IT-sector.

De Mos is een ervaren CEO die ooit begonnen is als programmeur bij IBM. Na 25 jaar en een (inter)nationale carrière heeft hij leidinggegeven aan twee kleinere ICT-bedrijven (800 en 1500 FTE). Na die periode is hij gevraagd in de Nederlandse Management Board van KPN om leiding te geven aan de Zakelijke Markt en was hij de CCO van Getronics. Als laatste operationele rol is De Mos de CEO geweest van CGI Nederland (was Logica) en is hij ook wereldwijd verantwoordelijk geweest voor de klant Shell. In 2016 werd hij de ICT CEO van het jaar. De laatste 6 jaar heeft De Mos een portfolio van toezichthoudende, advies – en coaching rollen opgebouwd.